Evenimentul Zilei > Actualitate > ATENȚIE, ȘOFERI! Ceață DENSĂ pe autostrăzile A2 și A3. Trei ATENȚIONĂRI de COD GALBEN. Vezi JUDEȚELE AFECTATE!
ATENȚIE, ȘOFERI! Ceață DENSĂ pe autostrăzile A2 și A3. Trei ATENȚIONĂRI de COD GALBEN. Vezi JUDEȚELE AFECTATE!

ATENȚIE, ȘOFERI! Ceață DENSĂ pe autostrăzile A2 și A3. Trei ATENȚIONĂRI de COD GALBEN. Vezi JUDEȚELE AFECTATE!

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă care scade vizibilitatea pe drumurile naționale din 12 județe și pe autostrăzile A2 București - Constanța și A3 Turda – Gilău. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting cu cod galben, valabile până la ora 23.00. Pe alocuri, vizibilitatea scade până la 20 de metri.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că au fost emise avertizări pentru judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău (inclusiv A2), Sibiu, Mureş, Braşov şi Covasna.  

Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, între kilometrii 12 şi 105, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, care variază ca şi densitate. Din această cauză, vizibilitatea este între 200 şi 300 de metri.

Pe autostrada A3 Turda – Gilău, în judeţul Cluj, din cauza ceţii, vizibilitatea este sub 200 de metri.

Pe DN1, la ieşirea din localitatea Turda, în zona dealul Feleacului, se semnalează ceaţă densă, care determină scăderea vizibilităţii local, sub 50 de metri, şi izolat, sub 20 de metri.

Pe DN6 (E70), în judeţul Teleorman, între Alexandria  și Prunaru, se circulă în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind sub 100 de metri, şi pe alocuri, sub 50 de metri.

Până la ora 18.00, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis trei atenționări nowcasting cu cod galben de ceaţă, care determină reducerea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri .

Prima atenționare de cod galben a intrat în vigoare la ora 17.00 și este valabilă până la ora 20.00 în  jumătatea vestică a județului Caraș-Severin, inclusiv municipiul Reșița și drumurile naționale și europene aferente. În acele zone se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

A doua atenționare de cod galben a intrat în vigoare la ora 18.00 și este valabilă până la ora 23.00. Meteorologii anunță ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m în următoarele județe:

În judeţul Sibiu, inclusiv drumurile naţionale, europene și autostrada;

În judeţul Mureș, inclusiv drumurile naţionale şi europene;

În judeţul Brașov, inclusiv drumurile naţionale şi europene;

În judeţul Covasna, inclusiv drumurile naţionale şi europene;

În judeţul Alba, inclusiv drumurile naţionale, europene și autostrada;

În judeţul Harghita, inclusiv drumurile naţionale şi europene;

Cea de a treia atenționare de cod galben a intrat în vigoare la ora 18.15 și este valabilă până la ora 23.00. În zonele joase din judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi pe arii extinse în judeţele Brăila şi Ialomiţa, inclusiv drumurile naţionale şi europene aferente şi autostrăzile A2 şi A3, se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să manifeste prudenţă sporită la volan, să ruleze cu viteză redusă, să nu se angajeze în depăşiri riscante (eventual să evite depăşirile) şi să folosească luminile de întâlnire, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ, şi pe cele de ceaţă.