Mitul urban „Ambulanța neagră care fură copii” a ajuns în Italia, iar românii din Peninsulă sunt extrem de speriați după ce în mediul online s-au răspândit mesaje alarmiste, scrie un mesaj pe Facebook despre acest fenomen.

„M-a sunat sora mea din Italia acum zicând îngrijorată că aseară a trecut o mașină cu geamuri fumurii vrând să răpească două fetițe de 10 ani. Nu au reușit din fericire. Țineți-vă copiii strâns aproape!!! Pedofilia și traficul de organe vor fi legalizate rând pe rând în toate statele membre UE. Prin urmare sunteți singuri în a vă proteja copiii. Nu vă mai ajută nimeni.”

Iată că România nu exportă doar forță de muncă în țările Uniunii Europene, ci și mituri urbane de tipul „ambulanța neagră”. Pentru început, teribilul automobil care provoacă panică în rândul părinților a ajuns în Italia însă are șanse să ajungă și în alte țări din Europa.

„Ambulanța neagră care fură copii” reprezintă un mit urban care apare în orașele din România în mod regulat, la distanță de câțiva ani.

Existența ei nu a fost niciodată confirmată nici de poliție și nici de familiile posibilelor victime.

În urmă cu un an, o scriitoare a fost aproape să fie linșată în zona „Gara de Nord” acolo unde ajunsese cu „Ambulanța pentru literatură”, o inițiativă prin care aceasta încerca să convingă românii să citească mai mult.