Evenimentul Zilei > International > ATENŢIE părinţi! Scandalul SCUTECELOR de unică folosinţă a ajuns la Bruxelles. Viaţa bebeluşilor este pusă în PERICOL
ATENŢIE părinţi! Scandalul SCUTECELOR de unică folosinţă a ajuns la Bruxelles. Viaţa bebeluşilor este pusă în PERICOL

ATENŢIE părinţi! Scandalul SCUTECELOR de unică folosinţă a ajuns la Bruxelles. Viaţa bebeluşilor este pusă în PERICOL

Scutecele de unică folosință pentru bebeluși sunt vitale în viața unei mame. Sunt atât de comune încât nu putem să ne imaginam cum se descurcau oamenii acum 100 de ani. Primele scutece în forma de astăzi au apărut în anul 1994. De atunci şi până în prezent, specialiştii în domeniu au adus mai multe îmbunătăţiri.

Numai că, nu toate aceste îmbunătăţiri au fost benefice bebeluşilor. O echipă de cercetători francezi au descoperit că scutecele de unică folosință pentru bebeluși pot fi extrem de periculoase.

Autoritatea sanitară franceză emite o alertă privind anumite substanțe chimice detectate în scutecele de unică folosință, potrivit b1.ro

În aceste condiții, guvernul francez a cerut producătorilor să reducă rapid parfumurile și dioxinele din scutece.

De asemenea, Franța va lucra în acest timp pentru elaborarea de praguri de toxicitate pentru aceste produse, praguri care nu există pentru scutece, și va pleda la Bruxelles pentru reguli europene mai stricte.