Evenimentul Zilei > Actualitate > Atenție! O nouă escrocherie face ravagii pe internet! Hoții cer zeci de mii de euro
Atenție! O nouă escrocherie face ravagii pe internet! Hoții cer zeci de mii de euro

Atenție! O nouă escrocherie face ravagii pe internet! Hoții cer zeci de mii de euro

Numele unor preoți respectați sunt folosite de escroci, care fac conturi false și cer bani în numele acestora.

Constantin Necula este unul dintre preoți, iar în numele lui au fost ceruți nici mai mult nici mai puțin de 86.000 de euro.

Cea care a fost contactată de așa zisul părinte pe Facebook a fost Mirela Retegan, fondatoarea proiectului pentru copii Gaşca Zurli. Ea a fost contactată de pe un cont mai vechi al părintelui Necula care i-ar fi spus că a fost diagnosticat cu cancer la pancreas și îi cerea 87.000 de euro pentru o operație în SUA.

Escrocul a mai rugat-o pe Mihaela să nu îl contacteze telefonic, motivând că îl doare foarte rău gâtul şi este foarte afectat. Ba mai mult, i-ar fi cerut să î idea numărul lui Gigi Becali, pentru a-I cere ajutor financiar. Simțind că e ceva ciudat la mijloc, femeia l-a sunat pe părintele Necula.

„Sunt părintele Constantin Necula de la Sibiu, vă îmbrăţişez cu drag, nu şi pe hoţii care vă confiscă de pe facebook banii şi care vă aburesc că aş putea intra atât de agramat şi de prost pregătit în dialog cu dumneavoastră. De un an de zile am închis facebookul, nu comunic pe niciun site”, a declarat părintele, potrivit România Tv.