Evenimentul Zilei > International > ATENTAT cu BOMBĂ în Pakistan. 17 de oameni au fost UCIŞI iar alţi 50 sunt răniţi
ATENTAT cu BOMBĂ în Pakistan. 17 de oameni au fost UCIŞI iar alţi 50 sunt răniţi

ATENTAT cu BOMBĂ în Pakistan. 17 de oameni au fost UCIŞI iar alţi 50 sunt răniţi

Cel puţin 17 persoane au fost ucise duminică în urma exploziei unei bombe într-o piaţă din zona de nord-vest a Pakistanului, la numai o zi după ce armata a anunţat că este pe punctul de a încheia o ofensivă împotriva militanţilor islamişti, informează DPA.

De asemenea, peste 50 de persoane au fost rănite în atacul care i-a vizat pe membrii unei comunităţi musulmane şiite 
din districtul Kurram, aflat în apropierea graniţei cu Afganistanul. 

O grupare radicală sunnită a revendicat atacul cu bombă şi afirmat că scopul a fost de a pedepsi comunitatea şiită pentru faptul că s-a alăturat miliţiilor sprijinite de Iran în Siria

Această grupare, denumită Lashkar-e-Jhangvi al-Alami, a mai afirmat că va desfăşura şi alte atacuri dacă musulmanii şiiţi pakistanezi vor mai trimite voluntari pentru a susţine forţele loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad. 

Mass-media internaţională a relatat săptămâna trecută că luptători şiiţi pakistanezi au fost recrutaţi de agenţi iranieni pentru a lupta împotriva militanţilor Statului Islamic în Siria. 

Acest atac a avut loc la o zi după ce armata pakistaneză a anunţat că este foarte aproape să-i prindă pe ultimii insurgenţi care au legături cu organizaţia teroristă Al-Qaeda. 

Purtătorul de cuvânt al armatei pakistaneze, generalul Asim Bajwa, a declarat sâmbătă că au fost ucişi 3.400 de rebeli talibani de la lansarea ofensivei împotriva acestora în iunie 2014.