Atac la Zona verde din Bagdad

Atac la Zona verde din Bagdad

Zona Verde din Bagdad a fost ţinta unui nou atac cu obuze de mortier astăzi, după un prim atac, care s-a produs în cursul dimineţii şi a vizat zona securizată unde se află ambasadele Statelor Untie şi Marii Britanii, relatează AFP.

Cel puţin opt tiruri de mortier au vizat, în jurul orei locale 10.30 (9.30, ora României), centrul capitalei irakiene. Majoritatea obuzelor au căzut în jurul ambasadei americane, a declarat Mohammed al-Dulaimi, un angajant irakian care lucrează în Zona Verde.

El a adăugat că două obuze au căzut pe o clădire din apropierea ambasadei, unde locuiesc numeroşi oficiali din guvernul irakian şi familiile acestora, a adăugat acesta.

Martorul ocular a precizat că obuzele nu au provocat decât pagube materiale minore şi un incendiu. La scurt timp după atacuri, deasupra Zonei Verzi era vizibil un nor de fum negru.  Cu numai câteva ore înainte, în jurul orei locale 6.30 (5.30, ora României), Zona Verde din capitala irakiană a fost vizată de mai multe tiruri de mortier, care nu s-au soldat cu victime.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit martorilor, atacul s-a produs la ora locală 6:30 şi a durat un sfert de oră. Zona verde este un sector de maximă siguranţă din centrul Bagdadului, fiind ţinta principală a atacurilor insurgenţilor irakieni.

(13:00)