Evenimentul Zilei > Actualitate > Atac la singurul bancomat din localitate. L-au aruncat in aer și au fugit cu banii
Atac la singurul bancomat din localitate. L-au aruncat in aer și au fugit cu banii

Atac la singurul bancomat din localitate. L-au aruncat in aer și au fugit cu banii

Metoda de spargere a bancomatelor prin producerea unei explozii a ajuns și la Constanța. Poliția caută doi indivizi care au aruncat în aer un ATM din incinta unui magazin și au dispărut cu banii. Era singurul bancomat din comuna Lumina.

Spargerea a avut loc miercuri, înainte de ora 2,00, când polițiștii constănțeni au fost alertați, prin 112, de proprietarul unui magazin din comuna Lumina, care a sesizat că la bancomatul din incinta unității sale a avut loc o explozie. Omul a povestit că imediat după producerea deflagrației s-a declanșat sistemul de alarmă. El a ieșit din casă și a văzut doi bărbați care fugeau spre o mașină. Ba chiar a alergat după ei aruncând cu piatra după autoturism.

Polițiștii au stabilit că spărgătorii au produs explozia folosindu-se de o butelie cu gaz. Nu se știe cu câți bani au fugit hoții, unele cutii din ATM erau dispărute, altele distruse și, pe jos, era împrăștiate mai multe bancnote. Suma aproximativă va fi stabilită de angajații CEC Bank după ce vor face inventarul. Camera de supraveghere a bancomatului fusese, în prealabil,  vopsită de hoți.

S-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere, furt și nerespectarea regimului materiilor explozive. Polițiștii au instituit filtre și îi caută pe autori. Este primul caz de spargere prin explozie a unui bancomat la Constanța. În urmă cu doi ani, în județ, au fost mai multe cazuri în care infractorii atacau bancomatele de la intrarea în centrele comerciale, smulgându-le cu totul, cu ajutorul unor mașini puternice și fugind cu ele.