Dana Rozalia Varga, care se ocupă de probleme care țin de minoritatea romă, a şters ulterior această postare, dar capturi realizate după aceasta continuă să circule pe rețeaua de socializare.

Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel, a reacţionat în urma acestei postări spunând, tot pe Facebook, că „dezaprobă gestul unei persoane publice cu funcție de demnitar, care încearcă în scop politicianist să acrediteze asemănări între președintele Iohannis și dictatorul nazist”.

Varga se alătură, prin postarea sa, unui lung șir de demnitari social-democrați care și-au trecut în palmares derapaje grave privind acuzații de nazism.

Astfel, în octombrie anul trecut, CNCD i-a sancționat pe Darius Vâlcov, la vremea aceea consilier de stat al premierului Dăncilă, și pe Liviu Pop, fost ministru PSD al Educației pentru discriminare după ce au sugerat că Forumul Democrat al Germanilor din România, formațiunea politică din care provine Iohannis, ar reprezenta o organizație nazistă. Vâlcov a fost amendat cu 2000 de lei iar Pop a fost sancționat cu avertisment contravențional.

În noimebrie anul trecut, Ilan Laufer l-a acuzat pe Klaus Iohannis de antisemitism în urma refuzului de a-l numi în funcția de ministru.

La începutul acestui an, un cosilier județean al PSD Vrancea a distribuit pe Facebook o imagine trucată cu președintele Klaus Iohannis în haine militare naziste, gest în urma căruia a demisionat din funcție, intrând pe mâna procurorilor.

În februarie 2019, deputatul PSD Nicolae Bacalbașa, a făcut o serie de acuzații nefondate la adresa Uniunii Europene și a președintelui Klaus Iohannis, precum și aluzii „naziste” la adresa Germaniei.

„Una este prestația unui provocator profesional, cum este din nefericire președintele acestei țări, ales, în ce condiții ales ar fi multe discuții, dar ales și care încalcă Constituția României, care batjocorește voința populară și pentru care faptul că Guvernul și Parlamentul sunt rezultatele unei opțiuni populare nu are nicio importanță. Pentru că dacă disprețuiești românii, nu poți să aplici o regulă numită democrație unei structuri pe care o disprețuiești. Nici nu pot să îl învinovățesc. Germania a infiltrat timp de decenii, pentru că deși Hitler a fost la putere numai 12 ani, poporul german, până în 1970, în proporție de 70%, era pro-Hitlerist”, a declarat Bacalbașa la o televiziune locală.

De asemenea, în campania pentru alegerile europarlamentare, Carmen Avram (PSD) a făcut declarații șocante acuzându-l pe președintele Klaus Iohannis în discursul său de nazism afirmând că „deja seamănă foarte mult cu al extremei drepte din Europa”, potrivit g4media.ro

Te-ar putea interesa și: