Evenimentul Zilei > International > Atac cu bombă asupra unui convoi american în Siria. 5 membri ai Forțelor democrate siriene au fost uciși
Atac cu bombă asupra unui convoi american în Siria. 5 membri ai Forțelor democrate siriene au fost uciși

Atac cu bombă asupra unui convoi american în Siria. 5 membri ai Forțelor democrate siriene au fost uciși

Un atac cu bombă asupra unui convoi militar în nordul provinciei siriene Hasakeh a ucis cinci membri ai unei forțe compuse din luptători kurzi care însoțea trupe ale coaliție conduse de SUA, a comunicat o organizație care monitorizează situația din Siria.

 

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului a declarat faptul că 5 membri ai  Forțelor democrate siriene, miliție dominată de kurzi, au fost uciși în acest atac.

 

Președintele american Donald Trump a anunțat luna trecută că a planificat retragerea rapidă a trupelor americane din Siria, însă a declarat între timp că nu este nevoie să meargă prea repede cu această măsură în timp ce încearcă să asigure siguranța aliaților kurzi ai SUA din nordul Siriei, care sunt expuși riscului de atac din partea Turciei.

 

Miercurea trecută, 19 persoane, printre care se aflau și patru americani, au fost uciși într-un atac asupra unui restaurant aflat în piața centrală a orașului Manbij.

 

Atentatul sinucigaș, revendicat de  ISIS, a fost  atentatul cel mai grav asupra trupelor americane de la sosirea acestora în Siria în anul 2014.

 

Cei patru americani uciși în explozie erau doi soldați, un angajat civil al departamentului apărării și un subcontractor al Pentagonului.