Atac armat la liceu! Sunt cel puțin 2 morți... Elevii sunt îngroziți

Atac armat la liceu! Sunt cel puțin 2 morți... Elevii sunt îngroziți

Trei elevi au fost răniți în urma unui atac armat, dintre care unul și-a pierdut viața. La puțin timp atacatorul, tot elev, s-a sinucis.

Incident sângeros la un liceu tehnic din Blagoveşcensk, un mic oraş din Extremul Orient rus, lângă frontiera cu China. Un elev și-a ucis un coleg și i-a rănit pe alți trei,  după care s-a sinucis, au anunţat autorităţile locale, potrivit AFP.

În jurul orelor locale 11:00 (02:00 GMT), un elev de 19 ani a ucis un coleg de clasă şi a rănit alţi trei, cu o armă de foc înregistrată, într-o clădire a liceului pentru construcţii şi inginerie urbană din Amur", a anunţat într-un comunicat comitetul de anchetă al regiunii omonime, potrivit romaniatv.net

Ne puteți urmări și pe Google News

Membrii comisiei de anchetă nu au dorit să dea informații despre starea de sănătate a celor trei răniți, în vârstă de de 17, 19 şi 20 de ani,  ei spunând că  "suspectul şi-a tras un glonţ în cap" şi a murit. Poliția locală, citată de agențiile de presă ruse, afirmă că un conflict ar fi stat la baza agresiunii elevului împotriva celorlalți 4 tineri.

Potrivit unor imagini video publicate pe internet,  liceul tehnic este situat aproape în centrul orașului, care are 225.000 de locuitori, iar în jurul lui sunt parcate multe  maşini ale poliţiei. Comitetul de anchetă a anunțat că a început o verificare și ia declarații de la personalul didactic și de la elevi pentru a afla cauzele care au condus la producere atacului.

Deoarece în Rusia controlul asupra armelor de foc este foarte strict, atacurile armate au loc rar în școlile și locurile publice. Chiar în aceste condiții , în octombrie 2018, un elev a omorât 19 persoane, iar apoi s-a sinucis într-un liceu din Kerci, oraş din peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova, incidentul  şocând Rusia.