Evenimentul Zilei > Actualitate > Boc: „Astăzi este cel mai bun moment pentru a investi în România”
Boc: „Astăzi este cel mai bun moment pentru a investi în România”

Boc: „Astăzi este cel mai bun moment pentru a investi în România”

Costurile reduse cu forţa de muncă bine pregătite, terenurile ieftine şi politicia fiscală atractativă fac din România cel mai bun loc pentru a investi, consideră premierul Emil Boc.

„Vă spun deschis şi direct, fără dorinţa de a exagera, că astăzi este cel mai bun moment pentru a investi în România. România are avantaje competitive în foarte multe domenii – energie, turism, agricultură, industrie auto -, are o forţă de muncă bine pregătită, calificată şi încă ieftină, are terenuri şi spaţii în care să îşi desfăşoare investiţiile încă ieftin în raport cu ceea ce este în altă parte în Uniunea Europeană, are o politică fiscală atractivă prin cota unică şi TVA extrem de atractiv încă, are o piaţă de de 22 milioane locuitori.

Cei care vor investi acum vor fi aceia care vor câştiga la ieşirea de recesiunea şi din criza”, a declarat Emil Boc, citat de Mediafax.

Program anticriză de succes

Depăşirea recesiuni este posibilă graţie măsurilor luate de Guvern, pentru limitarea efectelor crizei economice, a mai precizat Emil Boc.

Totuşi, un raport al BERD arăta că programul de stimulare a economiei este maimult imaginar, iar efectele acestor măsuri sunt nesemnificative. De asemenea, aşa cum relata EVZ, din ce în ce mai mulţi întreprinzători mici şi mijlocii veniţi din statele vestice se lovesc de birocraţie, corupţie şi infrastructura deficitară şi decid să-şi mute afacerile în alte ţări.

Politica fiscală atractivă, promovată de Emil Boc, este criticată de oamenii de afaceri. Reprezentanţii patronatelor susţin că introducerea impozitului forfetar, considerat de Guvern o unealtă de luptă împotriva evaziunii, nu face decât să elimine firmele serioase de pe piaţă.

Spre comparaţie, noul guvernul de la Budapesta va intensifica lupta contra evaziunii fiscale şi intenţionează să diminueze taxele în acest an pentru a facilita crearea de locuri de muncă, potrivit vicepreşedintelui partidului Fidesz, Mihaly Varga, citat de Reuters.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.