Fost ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu a lansat o serie de acuzații la adresa Partidului Național Liberal. Cei de la Putere sunt arătați cu degetul în subiectul ce vizează creșterea pensiilor. Fostul primar al Craiovei a spus că oamenii premierului Ludovic Orban au mințit atunci când au vorbit despre creșterea veniturilor pensionarilor. Și asta pentru că de la începutul anului ar fi trebuit să înceapă recalcularea celor 5 milioane de pensii.

„Acești oameni au mințit, știind de la bun început că nu vor aplica legea pensiilor. Ne dăm seama pentru că de la 1 ianuarie ar fi trebuit să înceapă recalcularea celor 5 milioane de pensii și nu au făcut nimic”, a declarat Olguța Vasilescu. Fostul ministru al muncii a continuat.


Pensii majorate? Iohannis a lămurit-o! Ce trebuie să facă Guvernul mai departe

Anunț important despre majorarea pensiilor. Cine decide soarta pensionarilor


Încă din luna octombrie a anului trecut au zis că vor respecta legislația în vigoare. Sigur, mâine prin ordonanța de urgență se schimbă și poate fi alta. Au spus tot timpul că le-au trecut în buget. În funcție de asta a crescut deficitul, suntem la 5,9%, uite că acum au zburat banii. Din start au 7 miliarde pe care îi pot lua de la bunuri și servicii, de la cele 15 ministere.

Apoi au făcut pomeni în dauna statului și cetățeanului. Nu se mai impozitează la nivelul salariului minim contractele de part-time, au mai pierdut 1,5 miliarde”, a spus Olguța Vasilescu la România TV.


Declarație unică pentru pensionari! Alertă în România. Trebuie depusă la ANAF!

Majorarea pensiilor, șansa reală de a reporni economia! Editorial exclusiv EvZ de Călin Popescu-Tăriceanu


Tot azi, Niculae Bădălău, liderul PSD Giurgiu, a declarat că 3 milioane de pensionari nu se pot descurca în acest moment, din cauza veniturilor foarte mici.

„Strângem semnaturi de la pensionari. Îi intrebăm dacă dânșii au cum să trăiască cu banii aceștia. Pentru a arăta că avem peste 3 milioane de oameni care nu pot supraviețui în acest moment, în România”, a afirmat Bădălău.

La ultima ședință CEx a PSD, social democrații au discutat despre o campanie de strângere de semnături. Susținători ai inițiativei sunt secretarul general al PSD, Paul Stănescu și Lia Olguța Vasilescu.