Madeleine Westerhout a renunțat la funcţie după ce președintele Trump a aflat că a dezvăluit informațiile personale reporterilor în timp ce aceștia stăteau în hoteluri din apropierea „Trump National Golf Club”- un club privat de golf situat pe Lamington Road din Bedminster, a raportat New York Times.

Westerhout a distribuit, de asemenea, informații despre operațiunile Casei Albe

Madeleine Westerhout a fost forțată să demisioneze din funcţia de asistent executiv al președintelui, ieri, după ce Trump a aflat că a împărtășit informații cu reporterii. Un jurnalist a divulgat detalii despre o cină personală de la Casa Albă. Iar plecarea bruscă a lui Westerhout a venit ca o surpriză pentru colegii ei care nu aveau habar despre această problemă, notează  CNN.

Madeleine Westerhou fost percepută ca un angajat fidel lui Trump apreciind politicile sale, au spus surse apropiate. Era în lacrimi în noaptea alegerilor când a câştigat Trump. Înainte de a se alătura administrației Trump, Westerhout a ocupat funcția de asistent al șefului Statului Major, Katie Walsh, ulterior a devenit consilier principal al echipei lui Trump. În acest rol, Westerhout a fost frecvent văzută în escortarea cu membrii cheie ai echipei lui Trump pe holurile „Trump Tower” .

„Președintele a vrut să se asigure că toate ședințele sale sunt foarte transparente, așa că a devenit puțin mai public decât credeam inițial că va fi”, declara ea în 2016 pentru CNN.  Westerhout a fost, de asemenea, unul dintre cei șase oficiali ai Casei Albe care au încălcat Legea Hatch în 2018.