Potrivit unor surse oficiale, asistenta medicală era de serviciu în momentul n care la Spitalul Orășenesc din Huedin a fost adusă o pacientă cu insuficiență respiratorie de la Unitatea de Primire a Urgențelor din Cluj. Medicii de aici au ”scăpat” de cazul femeii de 76 de ani, pe motiv că aceasta nu poate fi infectată și au trimis cazul la Huedin, pentru decongestionarea secției.

La Huedin, femeia de 76 de ani a ajuns la camera de gardă și a fost internată la Terapie Intensivă, fără ca medicii și asistenții să își ia măsuri suplimentare de protecție. Nimeni nu bănuia că pacienta are coronavirus. La două zile, cazul a fost retransferat la Cluj, după ce medicii din Huedin au bănuit că este vorba despre Covid19. Ulterior, pacienta de 76 de ani a decedat în cursul zilei de joi.

După confirmarea infectării cu Covid 19, medicii și asistentele medicale au fost testați, unul dintre aceștia fiind confirmat pozitiv. ”Celelalte nouă cadre medicale, cu teste negative s-au întors la serviciu. Nu mai putem ține spitalul deschis fără medici și asistente”, a spus sursa EVZ.

În aceste cazuri, persoanele care au intrat în contact cu un caz de Covid19 trebuie să rămână în izolare, pentru o durată de 14 zile.