Evenimentul Zilei > Justitie > ASF primește o lovitură grea în instanță. Un important asigurator a scăpat de sancțiuni
ASF primește o lovitură grea în instanță. Un important asigurator a scăpat de sancțiuni

ASF primește o lovitură grea în instanță. Un important asigurator a scăpat de sancțiuni

Directorul general al Euroins România, Mihai Tobescu, a scăpat de suspendarea dispusă de ASF împotriva sa, după ce a câștigat contestația formulată în instanță.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a pierdut, la Curtea de Apel București, procesul intentat de directorul general al Euroins, Mihai Tobescu. Acesta a contestat decizia prin care Euroins, unul dintre cei mai mari asiguratori RCA de pe piață, a fost sancționat cu o amendă de 100.000 de lei și prin care s-a dispus, totodată, suspendarea directorului general pe o perioadă nedeterminată.

Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea de contestație formulată împotriva deciziei Autorității și a dispus suspendarea deciziei până la judecarea cererii de anulare a actului administrativ.

„Admite cererea. Suspendă executarea deciziei ASF nr.1138/28.09.2020 până la soluţionarea definitivă a cauzei privind anularea actului prin care s-au dispus sancțiunile. Cu recurs în 5 zile de la comunicare”, se arată în dispozitivul publicat pe portalul instanțelor de judecată.

Decizia instanței vine după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară a dispus sancționarea companiei de asigurări Euroins, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața asigurărilor RCA din țara noastră pentru pentru mai multe nereguli.

Neregulile descoperite de ASF

ASF a stabilit că societatea de asigurări nu a dus la îndeplinire în termenele asumate a mai multor obligații prevăzute într-un plan stabilit în sarcina societăţi la începutul lunii octombrie.

Cu acest prilej, directorul general al Euroins, Mihai Tobescu, a fost sancționat cu 100.000 de lei, iar directorul general adjunct, Milena Guentcheva, a primit o amenă de 50.000 de lei.

Mai mult, celor doi le-au fost retrase aprobările din partea Autorităţii de Supraveghere, ceea ce echivalează cu o suspendare definitivă din funcţiile pe care le deţineau.

ASF a derulat mai multe controale la compania Euroins, în urma cărora a acordat amenzi în valoare de 2,1 milioane de lei pentru nereguli descoperite la calculul rezervelor tehnice precum și pentru înregistrarea eronată a unor operațiuni legate de comisioanele de reasigurare.

După acest control, reprezentanții companiei de asigurări și-au anunțat intenția de a examina toate opțiunile pe care le au la îndemână pentru a contesta sancțiunile primite din partea ASF, în fața tuturor instituțiilor relevante din România și din Uniunea Europeană.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: