Evenimentul Zilei > Justitie > Ascundea realitatea despre Coronavirus?! Un nume greu din România, demis și cu dosar penal
Ascundea realitatea despre Coronavirus?! Un nume greu din România, demis și cu dosar penal

Ascundea realitatea despre Coronavirus?! Un nume greu din România, demis și cu dosar penal

Carmen Ivanov, fostul șef al DSP Gorj, s-a ales cu un dosar penal pentru neglijență în serviciu după ce ar fi comunicat date false despre situația epidemiei de Coronavirus către Ministerul Sănătății.

„S-au sesizat din oficiu cu privire la infracțiunea de neglijență în serviciu referitor la activitatea conducătorului DSP Gorj”, a declarat Camelia Caragea, procuror șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Printre acuzații se numără și faptul că fostul șef al DSP Gorj nu ar fi pus la dispoziție toate resursele necesare limitării epidemiei de Coronavirus, măsurile de carantină nefiind respectate complet.

În cadrul videoconferinței organizate cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică, ministrul Sănătății Victor Costache a dispus demiterea lui Carmen Ivanov din funcție.

În paralel, Ministerul Sănătăţii a trimis corpul de control la DSP Gorj pentru a identifica toate neregulile dar a numit şi o altă conducere la această instituţie, scrie Cancan.

„Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei. De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de COVID -19”, a transmis Ministerul Sănătății.