Ștefănescu a atras atenția că tăcerea serviciilor secrete și a președintelui Iohannis în acest caz, înseamnă fie că toți au știut și nu au intervenit fie nu au știut, ceea ce, în opinia secretarului general adjunct al PSD, este la fel de grav.

„Foarte mulți ani în istoria recentă a României, serviciile secrete dar și Parchetul General, DIICOT, SPP și STS au tăcut mâlc în privința unor subiecte extrem de fierbinți și a unor fapte absolut ilegale și neconstituționale precum protocoale secrete, câmpul tactic, arestarea la ordin a unor politicieni și afaceriști, dosare contrafăcute, judecători șantajați cu dosare SIPA. Astăzi, când subiectul legat de tentativa de asasinat la adresa lui Liviu Dragnea devine public, și oamenii încep să-și pună foarte multe întrebări, mă intrigă tăcerea absolut îngrozitoare a acelorași structuri de stat care refuză până și a ieși în spațiul public cu un comunicat. Această temă, eveniment, dejucat absolut întâmplător, va atrage critici internaționale pentru că nu este ușor să afli că liderul partidului de guvernare dintr-o zonă de Est a Europei este aproape de a-și pierde viața la ordinul și la comanda unor oameni foarte importanți care-și văd interesele din România atinse și-și văd buzunarul propriu puternic afectat", a declarat Codrin Ștefănescu, potrivit MEDIAFAX.

Codrin Ștefănescu a mai subliniat că PSD se așteaptă ca instituțiile abilitate să informeze dacă există în acest subiect o anchetă oficială și dacă există un rezultat.

„Declarația lui Liviu Dragnea de aseară necesita de urgență ca șefii acestor instituții, purtătorii de cuvânt ai acestor instituți, să iasă obligatoriu și de urgență cu declarații publice și pentru români dar și pentru presa internațională. Faptul că toți aceștia tac, inclusiv președintele Iohannis tace, și tace într-un mod suspect, atrage ideea ca există doar două posibilități. Fie toți știau de acest fapt fabulos de grav și nu au intervenit, fie habar nu aveau de această situație și atunci lucrurile sunt la fel de grave. Încă așteptăm inclusiv o reacție din partea lui Iohannis a cărei apartenență și slujire vizavi de statul paralel deja nu mai e un secret pentru nimeni. Așteptăm o replică oficială și o detaliere vizavi de această situație, adică dacă există o anchetă oficială în acest sens, dacă este un rezultat și care este termenul la care opinia publică din România va fi informată exact cu privire la aceste aspecte", a mai spus, pentru MEDIAFAX, Ștefănescu.