Evenimentul Zilei > Actualitate > ASALT la granița de sud-vest. Zeci de sirieni au intrat clandestin în România
ASALT la granița de sud-vest. Zeci de sirieni au intrat clandestin în România

ASALT la granița de sud-vest. Zeci de sirieni au intrat clandestin în România

Frontiera de vest a fost luată cu asalt, noaptea trecută. Zeci de migranți au încercat să forțeze granița pentru a fugi în spațiul Schengen.

Un număr de 29 migranţi din Siria, dintre care 17 minori, au fost opriți la frontiera de sud – vest, miercuri dimineață, de polițiștii de frontieră și jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timiș.  Acesta e cel mai numeros grup oprit la graniță luna aceasta. Polițiștii de frontieră sunt în stare de alertă și se așteaptă ca alte valuri masive de refugiați spă le forțeze vigilența.

”Azi dimineaţă, în jurul orei 07.30, acţionând în baza unei informaţii, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timiş, au declanşat o acţiune specifică pentru depistarea unui grup de persoane de origine afro-asiatică, care a fost identificat in apropierea frontierei româno-sarbe, în zona localităţii de frontieră Pustiniş, jud. Timis. Persoanele în cauză, aflate la marginea localităţii, au fost preluate şi conduse la sediul sectorului pentru cercetări. Astfel, s-a constatat că grupul era format din 29 persoane, cinci femei şi șapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 50 ani, însoţiţi de 17 minori, cu vârste cuprinse între doi şi 17 ani, care nu deţineau documente de identitate asupra lor. Aceştia au declarat ca sunt cetăţeni sirieni si au trecut frontiera din Serbia în România, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, transmite Petre Nicola, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Timișoara.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe pentru cercetarea în comun a evenimentului, respectiv punerea în aplicare a acordului de readmisie.