Evenimentul Zilei > Politica > Asalt la agenţiile de ocupare. Doljenii vor să muncească, legal, afară
Asalt la agenţiile de ocupare. Doljenii vor să muncească, legal, afară

Asalt la agenţiile de ocupare. Doljenii vor să muncească, legal, afară

Înarmaţi cu un CV şi o adeverinţă de la medicul de familie că sunt apţi de muncă, sute de doljeni s-au îngrămădit la uşile agenţiei locale de ocupare pentru a se înscrie în baza de date care le permite să obţină un job în străinătate.

Consilierii EURES de la AJOFM Dolj au avut de lucru din primele ore ale zilei, scrie Gazeta de Sud.
Doljenii s-au înghesuit să fie luaţi în evidenţă pentru a putea prinde un loc de muncă legal în altă ţară. Acum, că s-au ridicat toate restricţiile ei speră să fie mai uşor să meargă la muncă.
Aş prefera un job în Marea Britanie, având în vedere că stăpânesc destul de bine limba engleză. Sunt dispus să accept orice, doar să plec. Nu îmi permit să plec ilegal, nu vreau să muncesc la negru şi nu mai pot sta pe banii părinţilor. Prietenul meu a reuşit. Banii pe care i-a strâns i-a trimis în ţară, iar când s-a întors şi-a ridicat o casă la marginea Craiovei. Dacă ar fi muncit aici nu ar fi reuşit nici în zece ani!“, a spus Cornel M., de 23 de ani, din Craiova.
 „Am găsit cu greutate un loc de muncă în Craiova, însă cum mă pot descurca din cei 600 de lei primiţi, având în vedere că acasă mă aşteaptă doi copii mici? Din nefericire, am găsit doar o ofertă pentru Danemarca, în agricultură, la cules de căpşune. Sunt dispus să accept, însă marea problemă este că plecarea e tocmai în luna iunie… Ce pot să fac până atunci, cum să trăiesc? Mai am însă speranţe, din câte mi-au spus consilierii Eures, în această săptămână vor apărea noi oferte de muncă“, spune, la rândul lui, Călin Avram.  
În acest moment, în reţeaua europeană de ocupare EURES sunt disponibile 363 de locuri de muncă.
Anul trecut, 157 de doljeni au plecat la muncă, legal, în Spania, Finlanda, Germania şi Danemarca.