Evenimentul Zilei > Actualitate > Artificial sau natural, cât costă bradul de Crăciun
Artificial sau natural, cât costă bradul de Crăciun

Artificial sau natural, cât costă bradul de Crăciun

Mai puțin de 10 zile până la Crăciun și goana după bradul perfect sub care Moșul să ascundă darurile este în toi. Potrivit tradiției, bradul se împodobește în Ajunul Crăciunului. Mulți dintre noi își amintesc că, în copilărie, bradul era adus chiar de Moș Crăciun, odată cu darurile. Astăzi, s-a mai renunța la această tradiție, în special din cauza programului încărcat și a aglomerației din magazine. Astfel că nu mai este la fel de atractiv să lași cumpărarea bradului pentru ultima clipă, când, având în vedere experiența ultimilor ani, nici nu se mai practică reduceri consistente la brazii naturali din piețe.

O privire de ansamblu asupra prețurilor brazilor artificiali sau naturali arată o oarecare similitudine, astfel că opțiunea pentru o variantă sau alta depinde doar de preferințele fiecăruia sau argumentelor pe care fiecare și le aduce în favoarea unuia dintre brazi.

Ca să vă ușurăm căutările, am trecut în revistă prețurile actuale ale brazilor de Crăciun din marile magazine.

Nu uitați că, la aceste prețuri, se adaugă prețul suportului de brad (dacă este vorba de un brad natural tăiat) și costul decorațiunilor (dacă nu mai aveți din anii anteriori sau, pur și simplu, doriți să schimbați întru totul stilul și culorile de împodobire ale bradului).

 

Brazi naturali

Prețurile unui brad natural încep de la 29,90 lei și ajung până aproape de 150 lei, în funcție de înălțime, cât de bogate sunt crengile sau dacă este tăiat sau în ghiveci.

Astfel, la Ikea, un brad natural de 170 cm înălțime costă 99 de lei.

În Hornbach, un brad natural tăiat costă 39,90 de lei (între 110 și 170 cm înălțime) sau 89 de lei (180 – 220 cm), în timp ce un brad în ghiveci costă 119 lei.

La BricoDepot, brazii naturali au prețuri începând de la 49 de lei (150 cm) până la 129 lei (extra large, 240 – 270 cm înălțime). Un brad în ghiveci la același magazin costă 79 de lei.

Cei mai ieftini brazi naturali par să existe la Dedeman Dedeman și Leroy Merlin – 29,90 lei (100 – 130 cm). La Dedeman, prețurile urcă până la 129,90 lei (220 – 250 cm), în timp ce la Leroy Merlin, prețurile ajung la 146,19 lei (175 – 220 cm). La Dedeman, brazii în ghiveci costă între 49,90 și 99,99 lei.

 

Brazi artificiali

Prețurile brazilor artificiali nu diferă cu mult față de prețurile brazilor naturali, cel puțin când vine vorba de brazii artificiali clasici. Pentru că, veți vedea, există și brazi artificiali de lux, cu fibră optică și sau luminițe cu LED-uri gata încorporate, ale cărar prețuri depășesc cu mult chiar și un brad natural de dimensiuni mai mari.

Astfel, la Ikea, un brad artificial de 150 cm costă 99 de lei, iar unul de 180 cm 199 lei.

În Hornbach, prețurile brazilor artificiali încep de la 129 lei (150 cm înălțime) și ajung și la 849 lei (un brad artificial de 185 cm înălțime și cu 230 luminițe cu LED ).

În același timp, de la BricoDepot puteți lua un brad de 91 cm – verde, alb, ros sau albastru – cu 30 de lei, dar există și alte opțiuni, până la brazi de 159 lei și 213 cm înălțime.

Dedeman comercializează brazi artificiali cu prețuri începând de la 39 lei (120 cm) până la 299 lei (240 cm) sau cu fibră optică sau cu LED-uri de la 99 lei (90 cm) până la 1099 lei (240 cm).

La Leroy Merlin, prețurile brazilor artificiali se încadrează între 44 și 1208 lei, în funcție de înălțime și diametru.

Și lanțurile de supermarketuri comercializează brazi și decorațiuni de Crăciun. Atât Cora, cât și Carrefour au în această perioadă reduceri la brazii artificiali de 30 – 48%.

Comadă online

De menționat că, indiferent de preferința pentru un brad artificial sau unul natural sau chiar sursa de proveniență a acestuia, toate magazinele prezentate mai sus oferă și posibilitatea de comandă online cu livrare la domiciliu.

La fel, există multe site-uri specializate, magazine online și chiar florării online care oferă brazi naturali, tăiați sau în ghiveci, la comandă.