Arta mondială a gătitului

Arta mondială a gătitului

National Geographic prezintă astăzi, de la ora 20.00, documentarul "Ghid pentru gurmanzi".

Noi episoade din cel de-al doilea sezon al documentarului "Ghid pentru gurmanzi" îi duce pe telespectatorii canalului National Geographic în diverse colţuri ale lumii pentru a afla secrete şi tradiţii apetisante.

Pe parcursul se riei, fermierii şi bucătarii din întreaga lume promovează folosirea produselor locale, pentru a obţine preparate delicioase şi pentru a proteja mediul. Realizatorii oferă şi sfaturi pentru agricultură eco sau pescuit. Ei promovează produsele organice pe bază de lapte, carne sau plante.

Vânat, buruieni şi vin de mere

Ne puteți urmări și pe Google News

Primul popas va fi făcut în bucătăria din Montreal, unde bucătarii încearcă o redefinire a tradiţiei locale. Meniul de azi este alcătuit din vânat, buruieni sălbatice şi vin de mere fabricat după vechea tradiţie.

În cel de-al doilea episod, telespectatorii află mai multe despre tradiţiile sofisticate din India şi Vietnam, ţări care au cele mai complexe "bucătării" din Asia de Sud, graţie utilizării din abundenţă a condimentelor şi produselor naturale. O atracţie specială: în sudul Indiei se "studiază" intens condimentatul orez biryani.

De-a lungul călătoriei culi nare, clasica bucătărie franceză ne face cunoştintă cu tinerii maeştrii culinari, care dau o nouă interpretare anumitor feluri de mâncare clasice. Călătoria continuă în pieţele gălăgioase din Mexic. O altă atracţie o reprezintă fabricile producătoare de sos de soia din Hong Kong, în timp ce Noua Zeelandă uimeşte prin puritatea mierii.