Evenimentul Zilei > International > Armata RUSĂ s-a MOBILIZAT! România şi SUA, „ameninţarea din Marea Neagră”.
Armata RUSĂ s-a MOBILIZAT! România şi SUA, „ameninţarea din Marea Neagră”.

Armata RUSĂ s-a MOBILIZAT! România şi SUA, „ameninţarea din Marea Neagră”.

Tensiunile dintre Rusia şi SUA ating cote alarmante, iar declaraţiile oferite de diplomaţii celor două puteri oferă temeri în privinţa unui nou război.

Ultimele avertismente întăresc posibilitatea tot mai acutizată ca între cele două ţări să se nască o luptă din care să sufere întreaga Europă.  

Ministerul Apărării al Rusiei a transmis că implementarea la nivel global a sistemului antirachetă al SUA constituie o ameninţare la adresa securităţii mondiale, care, în opinia sa, a fost conceput pentru a descuraja Rusia şi China şi provoacă o nouă cursă a înarmării, precizează Agerpres.

Declaraţii survin la cîteva zile de la ultima mişcare oficială făcută de Rusia şi care a trezit îngrijorare şi panică. (vezi detalii AICI)

Implementarea sistemului antirachetă american la nivel global distruge sistemul de securitate internaţională: SUA vor să obţină un avantaj prin descurajarea Rusiei şi Chinei, a declarat generalul Viktor Poznihir, de la Statului Major al armatei ruse, la o conferinţă dedicată dezarmării ce are loc la Geneva, potrivit RIA Novosti. 

Activarea elementelor antirachetă în Alaska, România şi Polonia măreşte capacitatea acestora de a intercepta rachete ruseşti, a mai spus generalul rus citat de RIA Novosti, potrivit publicaţiei Vzgliad. 

Totodată, Statul Major al armatei ruse a avertizat că patrulele americane în Marea Neagră reprezintă o ameninţare potenţială la adresa securităţii Federaţiei Ruse, deoarece nu este clar ce fel de rachete au acestea la bord.