Ultimele avertismente întăresc posibilitatea tot mai acutizată ca între cele două ţări să se nască o luptă din care să sufere întreaga Europă.  

Ministerul Apărării al Rusiei a transmis că implementarea la nivel global a sistemului antirachetă al SUA constituie o ameninţare la adresa securităţii mondiale, care, în opinia sa, a fost conceput pentru a descuraja Rusia şi China şi provoacă o nouă cursă a înarmării, precizează Agerpres.

Declaraţii survin la cîteva zile de la ultima mişcare oficială făcută de Rusia şi care a trezit îngrijorare şi panică. (vezi detalii AICI)

Implementarea sistemului antirachetă american la nivel global distruge sistemul de securitate internaţională: SUA vor să obţină un avantaj prin descurajarea Rusiei şi Chinei, a declarat generalul Viktor Poznihir, de la Statului Major al armatei ruse, la o conferinţă dedicată dezarmării ce are loc la Geneva, potrivit RIA Novosti. 

Activarea elementelor antirachetă în Alaska, România şi Polonia măreşte capacitatea acestora de a intercepta rachete ruseşti, a mai spus generalul rus citat de RIA Novosti, potrivit publicaţiei Vzgliad. 

Totodată, Statul Major al armatei ruse a avertizat că patrulele americane în Marea Neagră reprezintă o ameninţare potenţială la adresa securităţii Federaţiei Ruse, deoarece nu este clar ce fel de rachete au acestea la bord.