Evenimentul Zilei > International > Armata RUSĂ a efectuat manevre în Transnistria
Armata RUSĂ a efectuat manevre în Transnistria

Armata RUSĂ a efectuat manevre în Transnistria

Câteva sute de militari ruși, staţionaţi în regiunea separatistă Transnistria, au efectuat ieri exerciții antiteroriste și o simulare a unei operațiuni de apărare a bazei militare, relatează agenția Interfax.

Informația privind manevrele militare a fost furnizată de colonelul Oleg Koşcetkov, un purtător de cuvânt al Comandamentului Militar rus de Vest.
Același oficial rus anunța vinerea trecută că trupele rusești au efectuate manevre în regiunea separatistă moldoveană cu scopul de a antrena militarii ruşi în vederea unui evetual atac inamic. Potrivit lui Oleg Koşcetkov, "una dintre principalele sarcini ale trupelor de menţinere a păcii a fost să asigure apărarea civililor în zone de luptă".
Tot ieri, serviciul de securitate de la Tiraspol a anunţat, pe pagina web, că a doborât duminică un avion fără pilot care survola regiunea transnistreană şi că ar fi restabilit înregistrările video realizate de aparatul de zbor, ajungând la concluzia că acesta a fost lansat "de pe teritoriul Ucrainei".

Pe de altă parte, comandantul forţelor NATO în Europa, generalul Philip Breedlove, şi-a exprimat duminică îngrijorarea cu privire la faptul că Transnistria ar putea deveni următoarea ţintă a lui Vladimir Putin, după anexarea Crimei și Moscova ar vrea să organizeze manevre militare cu scopul de a pregăti incursiuni transfrontaliere rapide.
CITIȚI ȘI:

  • OSCE trimite primii observatori în zona rusofonă a Ucrainei
  • Avion fără pilot, doborât în Transnistria
  • TIRASPOLUL vrea intrarea în componența FEDERAȚIEI RUSE
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: