Anunțul vine de la MApN pentru care ”sănătatea militarilor și a populației din jur reprezintă o prioritate maximă”.

”Armata României acționează cu responsabilitate și profesionalism, contribuind la efortul național de combatere a epidemiei, având pregătite forțe și mijloace care desfășoară activități de sprijin al autorităților centrale și locale, la solicitarea acestora.

Decizia anulării participării s-a fundamentat în urma analizei cu partenerul strategic și națiunile gazdă!”, se arată într-un comunicat al MApN.

Similar, Comandamentul Forțelor Terestre ale Statelor Unite în Europa (USAREUR) a transmis un comunicat de presă în care anunța că din cauza pandemiei, Statele Unite au decis să anuleze participarea la cel mai mare exercițiu militar din ultimii ani, Defender Europe.

Exercițiul era programat să se desfășoare în ultima decadă a lunii aprilie cu participarea a 37.000 de militari din SUA și Europa.

Potrivit MAPN, planul inițial prevedea participarea militarilor români la exerciții în Estonia, Letonia și Georgia a unor detașamente din cadrul forțelor terestre, aeriene și navale, însemnând aproximativ 400 de militari și 50 mijloace tehnice.