Evenimentul ZileiActualitateArmata face SPECTACOL de Ziua Forţelor Terestre. Programul manifestărilor şi harta cu RESTRICŢII DE TRAFIC

Armata face SPECTACOL de Ziua Forţelor Terestre. Programul manifestărilor şi harta cu RESTRICŢII DE TRAFIC

Armata face SPECTACOL de Ziua Forţelor Terestre. Programul manifestărilor şi harta cu RESTRICŢII DE TRAFIC
Armata face spectacol cu militari, tehnică de luptă, cantece de fanfară şi retragere cu torţe. Manifestările au loc în Bucureşti, în garnizoanele din ţară şi Teatrul de Operaţii din Afganistan. Ca în fiecare an, la 23 aprilie se sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre, al căror patron spiritual şi ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă. Manifestările au loc până duminică.Pentru celebra retragere cu torţe sunt impuse restricţii de trafic, pe traseul străbătut de militari.

Armata face spectacol în Bucureşti, în garnizoanele din ţară şi Teatrul de Operaţii din Afganistan, de Ziua Forţelor Terestre, serbată, în fiecare an, pe 23 aprilie, în ziua patronului spiritual şi ocrotitor al infanteriştilor din Armata României, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă.

Ministerul Apărării Naţionale transmite că în toate garnizoanele din ţară şi în teatrul de operaţii din Afganistan sunt organizate manifestări dedicate acestei sărbători, care vor cuprinde expoziţii, vizionări de filme documentare, exerciţii de mânuire a armamentului, prezentări de tehnică militară, armament şi echipamente, ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor, concerte ale muzicilor militare şi spectacole artistice susţinute de către formaţiile cercurilor militare.

În Bucureşti, seria de manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre, astfel organizată de Statul Major al Forţelor Terestre a debutat, joi, cu ceremonii militare cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor căzuţi în misiune în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României (ora 9.00), la Monumentul Infanteriei (9.00), la Monumentul Artileriei (12.00) şi la Monumentul Geniului (12.00).

Sâmbătă, 22 aprilie, la Bucureşti Mall (Calea Vitan 55-59), va avea loc, între orele 16.00 și 17.00, un concert de muzică de fanfară.

Duminică, 23 aprilie, în Parcul Tineretului din Capitală, între orele 10.00 și 18.00, militarii vor prezenta tehnica de luptă, armamentul şi echipamentul din dotare, vor avea loc exerciţii demonstrative de intervenţie a echipei EOD, exerciții de supravieţuire, procedee de escaladare, tiroliană, tehnici de autoapărare, precum şi exerciţii de mânuire a armamentului.

Între orele 15.00 şi 18.00 va avea loc un spectacol susţinut de formaţii artistice ale cercurilor militare, precum şi un concert de muzică de fanfară, corală şi instrumentală.

Tot duminică, de la ora 19.15, pe Esplanada Palatului Cercului Militar Național va avea loc un concert de muzică de fanfară și muzică ostășească susținut de Muzica Reprezentativă a M.Ap.N. și de corul Academiei Tehnice Militare.

Retragerea cu torţe şi restricţii de trafic

Retragerea cu torțe va începe la ora 21.00, în fața Palatului Cercului Militar Naţional, și va continua spre Opera Naţională Bucureşti – Podul Cotroceni – Şoseaua Cotroceni – Bd. Iuliu Maniu- Bd. Vasile Milea – Drumul Taberei – Statul Major al Forţelor Terestre.

Brigada Rutieră a Capitalei anunţă că deplasarea militarilor la retragerea cu torţe se va face pe banda I de circulaţie a traseului menţionat.

Între orele 19.00-20.10, se va restricționa traficul rutier pe Str. Constantin Mille, între Calea Victoriei și str. Ion Oteteleșanu.

Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate trecerii, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.

Harta cu restricţiile de trafic

 


Accesează: