Evenimentul Zilei > Actualitate > Armata e în doliu! Șeful Statului Major a murit. Accidentul violent care i-a lăsat fără cuvinte
Armata e în doliu! Șeful Statului Major a murit. Accidentul violent care i-a lăsat fără cuvinte

Armata e în doliu! Șeful Statului Major a murit. Accidentul violent care i-a lăsat fără cuvinte

Șeful Statului Major al Indiei s-a prăbușit cu un elicopter de fabricație rusească, într-o regiune din statul Tamil Nadu.

Elicopterul în care se afla şeful Statului Major din India, generalul Bipin Rawat, soția acestuia și alți patru ofițeri a avut un accident în statul Tamil Nadu. Anunțul a fost făcut de Forţele Aeriene indiene (IAF), după cum informează AFP. Potrivit serviciilor de salvare, în incident şi-au pierdut viaţa cel puţin trei persoane, însă identitatea acestora nu a fost stabilită.

„Un elicopter Mi-17V5 (de fabricaţie rusească) al Forţelor Aeriene ale Indiei (IAF), în care se afla şeful Statului Major, generalul Bipin Rawat, a avut un accident, astăzi (miercuri), lângă Coonoor, în statul Tamil Nadu”, au anunţat IAF pe Twitter, într-un comunicat.

Conform comunicatului, în acest caz a fost inițiată o anchetă pentru a stabili în ce context s-a prăbușit acest elicopter care îl transporta pe oficialul indian.

„A fost ordonată declanşarea unei anchete pentru a determina cauza accidentului”, continuă comunicatul oficial.

sursa fot. BBC

Generalul se îndrepta spre școală de ofițeri

Generalul Rawat şi soţia lui, împreună cu alţi patru ofiţeri se îndreptau, cu elicopterul, spre Defence Services Staff College. Aceasta este o instituţie de formare în domeniul apărării, după cum a declarat pentru AFP un ofiţer al armatei indiene.

„Sunt trei sau patru răniţi la locul accidentului, dar nu cunoaştem identitatea persoanelor decedate”, a declarat pentru AFP un responsabil al pompierilor din Coonoor.

Acesta a precizat că mai mulţi răniţi au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri de specialitate.

Sursa foto: outlookindia.com

Epava elicopterului a fost cuprinsă de flăcări

Mai multe imagini video, difuzate de emisiunile de știri ale posturilor indiene de televiziune arată epava în flăcări. Locul accidentului este o zonă forestieră densă, nu departe de locul de destinaţie, în districtul Nilgiris.

Reprezentanții mass-mediei locale au raportat că elicopterul a decolat de la baza IAF în Sulur, miercuri după-amiaza, şi că unii pasageri care au scăpat cu viaţa au fost duşi la spitale pentru îngrijiri.

Considerat un apropiat al premierului Narendra Modi, generalul Bipin Rawat, în vârstă de 63 de ani, este primul şef al Statului Major al Indiei. Postul a fost creat de guvernul indian în anul 2019.