Evenimentul Zilei > Economie > ARMATA chemată să rezolve problema PESTEI PORCINE. Mihai FIFOR se implică personal
ARMATA chemată să rezolve problema PESTEI PORCINE. Mihai FIFOR se implică personal

ARMATA chemată să rezolve problema PESTEI PORCINE. Mihai FIFOR se implică personal

Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai importanți fermieri din România, a făcut declarații extrem de dure cu privire la modul în care se intervine în cazul pestei porcine africane.

Pentru Jurnal arădean și aradon.ro, Dimitrie Muscă – un important fermier din zona Curtici, vestul țării, a punctat că ar trebui eradicat în proporție 100% prezența porcului mistreț din păduri, dat fiind faptul că acesta – porcul mistreț, este vectorul care transmite boala fatală. Muscă a amintit că singura soluție ar fi să se apeleze la Armată și Poliție pentru împușcarea mistreților.

La doar o zi distanță după ce a oferit inedita soluție, fermierul a fost vizitat de ministrul Apărării, Mihai Fifor. „În dimineața aceasta, în dublă calitate de senator de Arad, dar și de ministru în Cabinetul Dăncilă, am avut o întâlnire de analiză foarte bună cu domnul director general Dimitrie Muscă, la sediul Combinatului Agroindustrial Curtici, pe tema situației îngrijorătoare generată de pesta porcină africană. Împreună am abordat această problemă și telefonic cu domnul ministru Ioan Deneș. Atât eu, cât și ministrul Deneș am informat despre eforturile pe care Guvernul României le face în vederea limitării efectelor, dar și a apariției de noi focare de pestă. Am preluat, totodată, propunerile crescătorilor de porci din Arad, urmând să le prezint doamnei premier Viorica Dăncilă în cursul zilei de luni”, a spus ministrul Fifor, la finalul întâlnirii de la Curtici.