Evenimentul Zilei > Justitie > Aristotel Căncescu, baronul de Brasov a fost arestat.
Aristotel Căncescu, baronul de Brasov a fost arestat.

Aristotel Căncescu, baronul de Brasov a fost arestat.

Curtea Supremă a dispus arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu. Iniţial judecătorii au decis că acesta poate fi anchetat sub control judiciar. Căncescu este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. Potrivit procurorilor DNA, el a primit bani de la deputatul Ion Diniţă pentru ca firma acestuia să primească preferenţial contracte publice.

În documentele depuse la instanţă DNA a transmis depoziţia unui funcţionar public care susţine că firma deputatului Diniţă primea aproapte toate contractele pentru întreţinerea şoselelor. O stenogramă din dosar arată că alţi funcţionari erau conştienţi de presupusele ilegalităţi ale lui Căncescu.

DNA acerut arestarea președintelui CJ Brașov, Aristotel Căncescu, cercetat sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat de fapte de corupție, procurorii arătând că masura dată la 7 octombrie a permis ca acesta să facă demersuri concrete pentru înstrăinarea unei societăți prin intermediul căreia primise mita, transmite Agerpres.