Evenimentul Zilei > Social > ARESTĂRI și PERCHEZIȚII în 4 județe. Rețea de PROXENETISM destructurată
ARESTĂRI și PERCHEZIȚII în 4 județe. Rețea de PROXENETISM destructurată

ARESTĂRI și PERCHEZIȚII în 4 județe. Rețea de PROXENETISM destructurată

Importante acțiuni ale DIICOT și poliției judiciare au loc în județele Timiş, Dâmboviţa, Argeş şi Ilfov, pentru destructurarea unei grupări de proxenetism.

Procurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară au demarat marți o amplă acțiune pentru destructurarea unei grupări specializate în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism, informează AGERPRES. Un total de 46 de persoane vor fi duse la audieri, pentru o parte fiind deja pregătită măsura arestului preventiv.

Grupul organizat începând cu anul 2013 pe raza județelor Dâmboviţa, Argeş şi Timiş era cunoscut cu preocupări infracționale pe linia traficului de persoane, traficului de minori și proxenetismului. Victimele erau atrase prin metoda "lover boy" încă din perioada minoratului, din medii defavorizate, familii cu venituri mici sau dezorganizate, fiind atrase de situația financiară a membrilor grupului. Victimele erau ulterior forțate să se prostitueze pe teritoriul României, iar după vârsta de 18 ani erau trimise în Irlanda, Marea Britanie și Germania.

Tinerele se prostituau după ce le erau promise bunuri materiale, case, mașini și alte bunuri, ulterior acestea fiind controlate și agresate dacă nu respectau ordinele date de proxeneți. Rețeaua funcționa și în Irlanda, Germania și Anglia, recent proxeneții demarând dezvoltarea grupării pe tot teritoriul Angliei.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: