Arestarea, pericol de moarte!

Arestarea, pericol de moarte!

Peste 2.000 de persoane au decedat, peste jumatate din cauza gloantelor trase de politie, in cursul arestarilor operate in Statele Unite intre anii 2003 – 2005, arata o statistica publicata ieri, in premiera, de Departamentul american al Justitiei.

Dintre cei 54% la suta dintre suspecti ucisi de politisti, 12% au murit din cauza excesului de droguri sau de alcool, 11% s-au sinucis, 7% au decedat in accidente si 5% de boli sau din cauze naturale, potrivit cifrelor furnizate de 47 din cele 50 de state americane.

Prin comparatie, in cursul acestor trei ani, fortele de ordine au operat peste 41 de milioane de arestari, excluzându-le pe cele legate de traficul rutier. Peste 174.000 de politisti au fost agresati, 380 fiind ucisi, din care 41% intr-o maniera criminala, arata statisticile anuale ale FBI, citate de AFP.

Printre cei 1.095 de suspecti omorâti de fortele de ordine, 80% erau inarmati, 62% au amenintat politistii, 36% au incercat sa evadeze si 18a se aflau sub influenta alcoolului sau a drogurilor. Aproape 45% au fost albi, 30% negri si 20% hispanici.

Ne puteți urmări și pe Google News

Statisticile mai arata ca desi covârsitoarea majoritate a victimelor au fost ucise prin impuscare, 17 suspecti au decedat din cauza pistoalelor electrice non-letale de tip “Taser”.

Intre cei 234 de suspecti care s-au sinucis, peste jumatate fusesera arestati pentru infractiuni violente. Doua treimi dintre acestia s-au sinucis cu o arma de foc la locul arestarii, in timp ce restul si-au luat viata dupa ce au fost inchisi in arestul politiei.