Evenimentul Zilei > International > Creștinarea Prințului Archie, umbrită de absența Reginei Elisabeta. Anunț trist lansat recent în Familia Regală Britanică
Creștinarea Prințului Archie, umbrită de absența Reginei Elisabeta. Anunț trist lansat recent în Familia Regală Britanică

Creștinarea Prințului Archie, umbrită de absența Reginei Elisabeta. Anunț trist lansat recent în Familia Regală Britanică

Fiul Prințului Harry, Archie Mountbatten, va fi botezat de arhiepiscopul de Canterbury. Marea absentă va fi chiar bunica lui Archie, regina Elisabeta a II-a.

Botezul lui Archie Mountbatten, fiul Prințului Harry al Marii Britanii, are loc sâmbătă, la castelul Windsor. După cum s-a anunțat deja, evenimentul va fi unul privat, fapt pentru care numele nașilor copilului nu vor fi făcute publice. Copilul, în vârstă două luni, va fi botezat de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii Anglicane.

Archie Mountbatten-Windsor va fi întâmpinat, așa cum prevede tradiția Casei Regale a Marii Britanii. Bebelușul va purta aceeași ținută cu care au fost îmbrăcați verișorii săi, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, copiii ducilor de Cambridge, când au fost creștinați. Este vorba despre o replică din dantelă şi satin a rochiei pe care regina Victoria a comandat-o pentru botezul fiicei sale, prinţesa Victoria, din 1841, care a devenit între timp ţinuta oficială la botezurile membrilor familiei regale. Piesa istorică este mult prea fragilă pentru a putea fi îmbrăcată, fapt pentru care este păstrată în arhivele familiei. 

Din 2008, o replică a acesteia, care a fost realizată manual în integralitate, este disponibilă pentru noii moștenitori. Bebelușul va fi creștinat cu apă din râul Iordan, iar corul St Georges Chapel va cânta în timpul ceremoniei religioase, informează The Telegraph. Aproape 25 de persoane se află pe lista invitaților. Printre acestea se numără și patru membri ai Casei Regale a Marii Britanii: Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall, precum și Ducele și Ducesa de Cambridge. De asemenea, mama ducesei Meghan, Doria Ragland, ar putea și ea să participe la botez. 

Totuși, bunica Prințului Harry, Regina Elisabeta a II-a, nu va veni la botez pentru că are un alt angajament oficial. 

„Numele naşilor, potrivit propriilor dorinţe, nu vor fi făcute publice”, se arăta într-un comunicat dat publicităţii săptămâna aceasta de reprezentanţii palatului Buckingham.

 Decizia a stârnit controverse în presa din Marea Britanie, mai ales în contextul în care s-a descoperit că renovarea noii reşedinţe a prinţului Harry, Frogmore Cottage, de pe domeniul Windsor, i-a costat pe contribuabilii britanici 3 milioane de dolari. 

Archie Harrison Mountbatten-Windsor este primul copil al ducilor de Sussex și s-a născut într-un spital privat din centrul Londrei, pe data de 6 mai. Cel de-al optulea strănepot al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii este al şaptelea în ordinea succesiunii la tron. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.