Arafat rupe tăcerea: Este haos în sistemul sanitar din România!

Arafat rupe tăcerea: Este haos în sistemul sanitar din România!

E haos în sistemul sanitar și medicul Raed Arafat nu se ferește să o spună.

Medicii și asistentele din spitalele din România sunt ținte vii în epidemia de coronavirus. Pacienții mint privind locația de unde vin, astfel că medicii nu se echipează corespunzător. Însă, și dacă ar vrea să se echipeze, medicii nu au cu ce.

O spune chiar Raed Arafat, care recunoaște că epidemia de COVID -19 a prins spitalele din România complet nedotate. Arafat a mărturisit la Antena 3 că medicii au folosit măști avute în stoc de acum cinci ani de zile, din vremea epidemiei Ebola. Iar pentru măștile respective, medicii au avut de dat explicații ani în șir, fiind verificați la sânge privind modul în care s-au făcut achizițiile.

„Personalul medical rămâne punctul cel mai vulnerabil. În unele țări, medicii care sunt pozitivi dar nu au simptome se protejează și merg la lucru. Au făcut asta ca să recupereze personalul. Sistemul trebuie să se adapteze.

Ne puteți urmări și pe Google News

S-au creat spitale tampon pentru spitalele de infecțioase, s-au desemnat spitale care se vor ocupa în mod deosebit de cazurile cu COVID 19, astfel încât spitalele celelalte de urgență să se ocupe de cazurile care apar la urgență. Dar sunt pacienți care nu spun toate informațiile până nu intră în UPU. Asta am pățit la Suceava și acolo avem patru colegi infectați”, a spus Arafat la Antena 3.