ARACO cere Guvernului să plătească datoriile către constructori

ARACO cere Guvernului să plătească datoriile către constructori

Asociaţia Română a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO) a solicitat, printr-o scrisoare deschisă către premierul Emil Boc, plata urgentă a datoriilor Guvernului către societăţile de construcţii.

"Apreciem ca salutară intenţia asumată de Guvernul pe care îl conduceţi de a asigura în primul semestru din 2011 o sumă de şapte miliarde de euro pentru investiţii, însă succesul şi finalizarea acestei politici pe termen scurt trebuie concertate dinamic şi rapid cu achitarea urgentă a datoriilor acumulate către societăţile de construcţii", se arată în documentul transmis lui Boc.

ARACO vrea să ştie calendarul de plată a creanţelor către sectorul de construcţii, structura şi obiectivele de investiţii care urmează a fi finanţate şi/sau licitate în primul semestru din 2011.

Totodată reprezentanţii constructorilor cer să fie informaţi despre măsurile necesare de eşalonare a plăţii datoriilor şi/sau penalizărilor către bugetele de stat şi de asigurări sociale pe care intenţionează Guvernul să le promoveze începând cu exerciţiul financiar 2011

Ne puteți urmări și pe Google News