Aproape jumătate dintre gadgeturi vor fi vândute în China și India în acest an

Aproape jumătate dintre gadgeturi vor fi vândute în China și India în acest an

Companiile din IT pot sta liniștite. Țările în curs de dezvoltare, precum India sau China, pot compensa pentru scăderea cererii din SUA și Europa Occidentală. De altfel, 2012, va fi, potrivit GfK, primul an n care vânzările globale de produse electronice de larg consum vor trece peste pragul de 1.000 de miliarde de dolari, informează AP.

Țările în curs de dezvoltare vor fi responsabile pentru 46% din vânzările totale de gadgeturi în 2012, faţă de 37% în urmă cu patru ani, potrivit unui studiu realizat de GfK Boutique Research. Analiștii consideră că în acest an vânzările globale de produse electronice se vor ridica la 1.038 miliarde de dolari, în creştere cu 5% faţă de 2011. Comparativ din 2010 în 2011 vânzările globale de produse electronice au crescut cu 8%. Creșterea vânzărilor se va datora statelor asiatice, celor din  America Latină şi Europa de Est, potrivit studiului. Ce se va vinde cel mai bine

Potrivit studiului GfK, smartphone-urile şi tabletele să fie cele mai bine vândute produse la nivel global, în defavoarea altor categorii de dispozitive. ”Vom vedea că majoritatea categoriilor de produse vor încetini sau vor înregistra o contracţie pe măsură ce smartphone-urile şi tabletele vor atrage cea mai mare parte din cheltuielile de consum”, a declarat directorul de cercetare de la GfK, Steve Bambridge, citat de Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News