Astfel, dacă în martie 2013, ponderea turiștilor străini care s-au cazat în hotelurile și pensiunile din București și orașele reședință de județe era de 82,1%, în cea de a treia lună a anului în curs numărul lor a crescut, astfel încât aproape 86% dintre vizitatorii de peste graniță au ales asemenea destinații, potrivit datelor publicate azi de Institutul Național de Statistică.

În schimb, zone ca Delta Dunării sau stațiunile balneoclimaterice par din ce în ce mai puțin atractive pentru turiștii străini. Dacă anul trecut, din totalul turiștilor străini, 0,7% au optat pentru Delta Dunării ca destinație de vacanță în luna martie, anul acesta doar 0,4% au făcut aceeași alegere. Scăderea este și mai dramatică în ceea ce privește numărul vizitatorilor de peste graniță care se cazează la hotelurile și pensiunile din stațiunile balneoclimaterice. Astfel, ponderea celor care au ales aceste destinații s-a redus de la 1,5% în martie 2013, la 0,9% în martie 2014.

Totodată, datele publicate azi de Institutul Național de Statistică mai arată că tot mai puțini turiști străini ajung în stațiunile montane.

În plus, turiștii străini nici nu stau prea mult timp în țară. Durata medie de ședere este de două zile.