Apple promite revoluţie în telefonia mobilă

Apple promite revoluţie în telefonia mobilă

TEHNOLOGIE. Noul terminal iPhone, produs de compania americană, „corectează” neajunsurile pe care le-au reclamat până acum posesorii vechilor modele.

Lansarea noului model iPhone 3G S a fost unul dintre cele mai aşteptate evenimente hightech. Americanii pot cumpăra noul telefon de la Apple de pe 19 iunie, iar în România va apărea pe piaţă începând de luna viitoare. Reprezentanţii Orange, cei care se vor ocupa de eveniment, spun că pregătesc o surpriză. Va fi disponibil în aceleaşi culori, negru şi alb.

Deşi compania americană a ajuns doar la a treia generaţie de iPhone, face o concurenţă foarte puternică mai vechilor firme de telefonie mobilă consacrate în acest domeniu. Noul iPhone îşi doreşte să „corecteze” neajunsurile pe care le-au reclamat posesorii predecesorului 3G.

Acum, telefonul de la Apple dispune de o capacitate mult mai mare de stocare a datelor, de până la 32 GB, filmează, fotografiază la o calitate mai bună şi are un procesor cu mult mai rapid. Totodată, utilizatorii îşi pot închide sau deschide maşina prin intermediul unei aplicaţii a telefonului. Poate fi folosit ca GPS, iar datorită ecranului foarte mare poate surclasa foarte uşor orice sistem dedicat. Nu se fură, nu se pierde

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu ajutorul aplicaţiei Airstrip, cei de la Apple spun că orice medic va putea monitoriza, atunci când e nevoie, temperatura şi pulsul pacientului. Dacă este pierdut sau furat, poate fi accesat din orice browser şi se şterg toate datele personale. În plus, poate fi localizat foarte repede pe hartă, iar dacă este rătăcit, utilizatorul va trimite un mesaj special şi, chiar dacă telefonul este dat pe silenţios, va suna încontinuu până când va fi oprit manual.   Dacă până acum imaginea se schimba pe orizontală doar în cazul browserului safari, şi atunci când rula aplicaţia pentru muzică, la noul 3G S se va întâmpla acest lucru şi în cazul altor aplicaţiicheie precum Notes, de exemplu. Din 2007, de când s-a lansat noul iPhone, Apple a vândut în toată lumea peste 20 de milioane de telefoane. La predecesorul model, preţul a început să scadă.

În România, cel mai mic preţ al unui iPhone 3G este acum în jur de 180 de euro. Specialiştii în economie spun că, în 2009, s-ar putea dubla vânzările la iPhone, iar distribuţia şi preţul pe o piaţă mai mare vor ajuta telefonul să ajungă la un nivel înalt de software şi servicii.

PE VAL La coadă pentru un telefon

Primul telefon de la Apple a fost vândut în România pe 22 august, anul trecut. Exclusivitatea asupra iPhone îi aparţine operatorului de telefonie mobilă Orange. La miezul nopţii, compania a deschis simultan şase magazine din ţară, unde clienţii au participat la lansarea oficială a iPhone şi au avut ocazia să-şi cumpere telefonul. Românii care au vrut să-şi cumpere primii telefonul au stat la coadă. În Bucureşti, în faţa Orange Concept Store s-au strâns într-o oră peste o sută de persoane.