Aplicația COVID-19 Lockdown Tracker, creată de Alexandru Petrescu și de un grup de specialiști români în IT a fost pusă la dispoziție statului român, în mod gratuit.

„Alături de un grup de specialiști din sectorul românesc de securitate cibernetica am finalizat o aplicație de monitorizare a persoanelor aflate în izolare impusă sau carantină. Oferim aplicația cu titlu gratuit Instituțiilor statului român cu atribuții de monitorizare ale acestui segment de populație”, a afirmat Alexandru Petrescu.

Potrivit spuselor sale, aplicația este în mediu de test și urmează să fie pusă la dispoziția autorităților guvernamentale (MAI – Poliție, Poliție locală, Jandarmerie, MAPN, precum și structuri ale administrației locale).

„Instrumentele digitale smart quarantine sunt deja utilizate de către guverne europene, precum cele din Polonia și Cehia și pot permite, după implementare și utilizare, o relaxare controlată a restricțiilor și repornire graduală a activității economice”, a transmis Alexandru Petrescu.