Evenimentul Zilei > Actualitate > Apelul disperat al unui neurochirurg care vrea să salveze vieți la Spitalul Colentina, ignorat de manager. Scrisoarea dr Ionuț Gobej, virală pe internet
Apelul disperat al unui neurochirurg care vrea să salveze vieți la Spitalul Colentina, ignorat de manager. Scrisoarea dr  Ionuț Gobej, virală pe internet

Apelul disperat al unui neurochirurg care vrea să salveze vieți la Spitalul Colentina, ignorat de manager. Scrisoarea dr Ionuț Gobej, virală pe internet

Situația dramatică de la Spitalul Colentina, în urma demiterii controversate, din cauza unei avarii RADET, a managerului Bogdan Andreescu pentru ca primarul Capitalei, Gabriela Firea, să o impună pe Silvi Ifrim, se acutizează. După ce a epuizat toate căile profesionale, în încercarea de a salva niște pacienți ai spitalului, lovindu-se de refuzul și de răspunsul “siderant” al noului manager interimar, doctorul Ionuț Gobej își strigă revolta pe rețelele de socializare, cerând demisia lui Silvi Ifrim. Mii de oameni s-au alăturat demersului neurochirgului de la Colentina.

Cunoscutul medic specialist,Ionuț Gobej, vorbind în calitatea sa de neurochirurg la Spitalul Clinic Colentina,  se adresează pacienților, prietenilor și oamenilor de bine, autorităților statului, cerându-le ajutor. El dezvăluie că începând din luna ianuarie, personalul de la Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a fost redus numeric de către noul manager, iar orele suplimentare nu au mai fost plătite deși personalul era deja subnormat. Aceste acțiuni ale managerului Silvi Ifrim ar fi dus la imposibilitatea realizarii de intervenții neurochirurgicale dupa ora 15. 
 
Și acțiunile managerului au început déjà să își arate efectele, potrivit neurochirurgului. “Secției de Neurochirurgie s-au adresat doi pacienți cu patologie tumorală benignă, însă cu o situație clinică deosebit de gravă, cu un prognostic vital ce ar putea fi mai mic de o luna în lipsa operațiilor, dar care, dacă operațiile s-ar face cu succes, ar avea o speranță de viață egală cu a populației generale. Cei doi pacienți au fost programați pentru intervenții în a doua parte a lunii februarie.”, explică medicul specialist Ionuț Gobej . Cei doi pacienți ar fi fost văzuți  de neurochirurgi din toate clinicile de profil din Bucuresti, aceștia declinându-și competența.
 
Doctorul Gobej a acceptat să îi opereze pe cei doi bolnavi însă “timpul operator mediu pentru fiecare pacient este de aproximativ 12 ore, astfel neput#ndu-se efectua intervențiile până la ora 15 (lipsa personalului ATI, neplata orelor suplimentare, concedierea de personal), pacienții fiind condamnati la moarte”. Asta în condițiile în care până la numirea noului manager, Silvi Ifrim,  au fost realizate multiple astfel de intervenții, administrația trecută găsind resursele materiale pentru a rezolva situații similare. În speranța că oamenii vor putea fi salvați prin găsirea unor soluții raționale Ionu Gobej a apelat la ajutorul managerului, mergând, vineri, în audiență la cabinetul ei.
 
“I-am expus, inițial oral această situație și am primit un răspuns siderant, citez : „nu mă intereseaza , nu este problema mea”…”binele pacientului reprezintă o lozinca”. Vazând că demersul meu a rămas fără rezultat, am facut o cerere în scris, exact cu cele discutate cu doamna manager, pe care o atașez mai jos, însă mi-am pierdut speranța că vom putea realiza ceva în această echipă”, mărturisește, răvășit, medicul neurochirug Ionuț Gobej.
 
El consideră că “acest manager al Spitalului Clinic Colentina, nu poate indeplini în continuare această funcție, pentru că nu este competent, nu este moral și că pentru el binele pacienților „reprezintă o lozincă” și „nu este interesat de ei”. Ionuț Gobej cere “demisia de urgență  a doamnei manager Silvi Ifrim și înlocuirea ei cu o persoana competenăa, capabilă să rezolve probleme în interesul pacienților. De asemenea, cer celor care cred in mine, să se alăture demersului meu”.  

 Mii de persoane susțin, pe facebook, demersul medicului Ionuț Gobej. Reacțiile de solidaritate și sprijin sunt impresionante. Doamna Doina Costea transmite chiar și răspunsul ministrului Sănătății, obținut de ea:”Voi verifica aspectele semnalate. Multumesc”. Nicio postare însă, de la managerul Spitalului Clionic Colentina, Silvi Ifrim, sau de la primarul Capitalei, Gabriela Firea.