Evenimentul Zilei > International > Apare încă o putere nucleară. Amenințarea e cât se poate de clară!
Apare încă o putere nucleară. Amenințarea e cât se poate de clară!

Apare încă o putere nucleară. Amenințarea e cât se poate de clară!

O nouă putere mondială își arată ”mușchii”. Se pare că amenințarea pentru Rusia nu vine din Vest ci din Est. Chinezii sunt cei care au tras semnalul de alarmă. Ei atenționează că o nouă putere nucleară se naște în apropierea Rusiei. Este vorba de Japonia. Țară care ar avea posibilitatea de a dezvolta peste 6.000 de bombe nucleare.

Potrivit publicației chineze Sohu, citată de Defense Romania, Japonia și-a dezvoltat tehnologia nucleară astfel încât poate să creeze arme nucleare într-un timp relativ scurt și anume 6.000 de focoase.

Chinezii avertizează țările din vecinătatea Japoniei să fie vigilente. Potrivit aceleiași publicații, deși Statele Unite au descurajat dezvoltarea nucleară a Japoniei decenii la rând, în prezent această țară, ”care a devenit o putere economică are ambiții de a fi un jucător activ în arena internațională”.

Potrivit raportului SIPRI, publicat în cursul acestui an, numărul de focoase nucleare la nivel mondial era de 13.865 la începutul lui 2019. Potrivit aceluiași document, nouă state deţin arme nucleare: SUA, Rusia, Marea Britanie, Franţa, China, India, Pakistan, Israel şi Coreea de Nord.

Sursa foto: YouTube / Armata Imperială Japoneză

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: