„Consider că un gest corect față de angajații TAROM, față de opinia publică și față de toți pasagerii companiei noastre este să anunț, public, finalul mandatului meu în funcția de Director General al Companiei Naționale TAROM. La un an și patru luni de la preluarea conducerii companiei încep prin a mulțumi tuturor angajaților TAROM, care prin muncă și dedicare au reușit să inverseze trendul descendent în care ne aflăm în 2017. Aceleași mulțumiri le transmit reprezentanților presei, fără de care nu am fi reușit să comunicăm transparent și clar cu românii, de multe ori în situații limita, în care informația corectă contează enorm. Nu în ultimul rând, doresc să îmi manifest public mulțumirea și aprecierea față de toți pasagerii care au ales să investească încredere în TAROM pe parcursul acestor luni.

În 2018, TAROM fost gazdă a peste 2,8 milioane de pasageri. Fără susținerea și încrederea dumneavoastră, TAROM nu ar fi reușit să obțînă cele mai mari venituri din ultimii șapte ani, în 2018. În nume personal, apreciez încrederea cu care am fost investit de către acționarul companiei TAROM și de către echipa mea alături de care am reușit să obținem rezultate importante în această companie. La moment de bilanț, doresc să va transmit alăturat acestei declarații un raport privind situația trecută și actuală a companiei. Subliniez că rezultatele se datorează multor ore de muncă din partea unei echipe întregi și a unui grup de oameni care a contribut vital la consolidarea capitalului de încredere al companiei noastre naționale, TAROM”, a transmis Wener Wolff, într-un comunicat de presă.

În raportul menționat se arată că, în 2018, au fost obținute cele mai mari venituri generate din exploatare și financiar din ultimii șapte ani, 1,4 miliarde de lei. Pentru prima oară în ultimul deceniu, Tarom a depășit cifra de 2,8 milioane de pasageri. Tot în 2018 au fost înregistrate și cele mai multe curse operate anual – 19.070, precum și cel mai mare load factor din ultimii zece ani, de 73%.

Veniturile companiei au crescut cu 22% față de cel precedent, iar evoluția pozitivă a veniturilor a reînceput după o pauză de patru ani. “Sursa principală de venituri rămâne vânzarea biletelor de transport aerian. Un plus de venituri este generat inclusiv de vânzarea aeronavelor A310 (5,5 milioane de dolari)”, scrie în raport. Totodată, sunt analizate și cheltuielile din aceeași perioadă. Astfel, în raport scrie că “plusul de cheltuieli pentru anul 2018 este generat de surse indispensabile operării: controale aeronave, reparații motoare și rotabile și combustibili de aviație”. Anul trecut, 2018, pentru prima oară în istoria companiei, toți angajații Tarom au beneficiat de asigurare privată, că s-au făcut o serie de economii prin renegocierea unor contracte sau renunțarea la unele spații închiriate. Numărul de zboruri a crescut la peste 19.000/an, prețurile au fost optimizate, au fost dezvoltate noi rute, precum și o aplicație mobilă.

Te-ar putea interesa și: