Cei doi sunt Khuram Butt și Rachid Redouane, precizează News.ro. Khuram Shazad Butt (27 de ani) era căsătorit şi avea copii, iar anchetatorii susţin că locuia de mai mulţi ani în cartierul est-londonez Barking, unde au avut loc mai multe raiduri antiteroriste în urma atentatului de pe London Bridge.

Acesta era cetăţean britanic, dar s-a născut în 1990 în Pakistan. Șocant este că atacatorul a apărut la un moment dat într-un documentar realizat de televiziunea Channel 4 despre o grupare de islamişti extremişti, care s-a format în jurul predicatorului Anjem Choudary.

Rachid Redouane nu era cunoscut autorităţilor britanice, în timp ce complicele său era pe lista agenţilor de la MI5.

Redouane era de origine libiană şi marocană, dar anchetatorii nu au putut să stabilească dacă acesta s-a născut în 1986 sau în 1991.

Autorităţile nu au anunţat identitatea celui de-al treilea atacator, care a fost împuşcat mortal de forţele de ordine alături de Redouane şi Butt în urma carnagiului din Borough Market.

Un număr de 12 persoane au fost arestate în urma raidurilor antiteroriste din estul Londrei, iar un bărbat şi o femeie au fost deja eliberaţi de către autorităţile britanice, în vreme ce alte zece persoane sunt ţinute în custodie pe baza legii antiterorism din Marea Britanie.

Cele mai multe raiduri antiteroriste au vizat cartierul est-londonez Barking.

Autorităţile britanice au reuşit să-i ucidă pe jihadişti la aproximativ opt minute după declanşarea carnagiului, după ce au tras peste 50 de gloanţe în direcţia acestora. 

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 48 au fost rănite după ce trei atacatori au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe London Bridge, înainte de a-i ataca pe trecători cu mai multe cuţite în zona Borough Market.