Evenimentul Zilei > Justitie > Anunț IMPORTANT pentru UDREA. Cât va mai sta ÎNCHISĂ în Costa Rica? Se întoarce în România?
Anunț IMPORTANT pentru UDREA. Cât va mai sta ÎNCHISĂ în Costa Rica? Se întoarce în România?

Anunț IMPORTANT pentru UDREA. Cât va mai sta ÎNCHISĂ în Costa Rica? Se întoarce în România?

Vești incredibile pentru Elena Udrea, dar și pentru Alina Bica. Acestea se află la un pas de a fi eliberate după decizia de suspendare a executării pedepselor lor.

Elena Udrea şi Alina Bica vor mai rămâne o vreme, probabil destul de scurtă, în arest în Costa Rica, până când autorităţile din România le vor informa pe cele din Costa Rica despre decizia de suspendare a executării pedepselor în cazul celor două.

Totodată, România va trebui să informeze care e pozitia ţării cu privire la cererea de extrădare, dacă o suspendă până la o nouă decizie definitivă sau dacă renunţă complet la ea.

Laura Vicol, avocatul Alinei Bica: La Alina Bica, procedural vorbind, nu vreau să speculez când spun aceste lucruri, nu am apucat să citesc exact care este procedura în asemenea cazuri. În mod normal, Ministerul Justiţiei, pe procedura pe care s-a cerut încarcerarea Alinei Bica în Costa Rica în urma mandatului de condamnare definitivă, ar trebui să trimită această hotărâre a ICCJ către Ministerul de Justiţie din Costa Rica.

„Punerea de îndată în libertate nu este interpretabilă, iar Alina Bica trebuie eliberată în mod urgent.

Reporter: În această situaţie am putea să ne aşteptăm să revină în ţară?

Laura Vicol: Cu siguranță!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, suspendarea executării pedepsei în cazul Elenei Udrea în dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare”, scrie Digi24.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: