Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus trage un smenal de alarmă și avertizează populația întregii lumi că nu este cazul să ne relaxăm, întrucât pandemia nu s-a terminat și nici nu a ajuns la final, scrie Antena3.

„Pandemia este departe de a se termina”, a spus şeful OMS, luni, într-o conferinţă de presă.

El a spus că Organizaţia Mondială a Sănătăţii „continuă să fie preocupată de tendinţele în creştere a numărului de cazuri din Africa, Europa de Est, America Latină şi unele ţări din Asia”.

„Acest virus nu va fi învins, dacă nu suntem uniţi. Virusul va exploata fisurile dintre noi şi va continua să facă ravagii. Vieţile vor fi pierdute”, a adăugat Tedros.

„Pe 30 ianuarie am declarat cel mai înalt nivel de urgență globală la Covid-19 – în acea perioadă au fost doar 82 de cazuri în afara Chinei – nu existau cazuri în America Latină sau Africa, doar 10 cazuri în Europa”, a mai spus șeful OMS, subliniind faptul că „lumea ar fi trebuit să asculte cu atenție OMS de la început!”.
O altă problemă cu care omenirea se confruntă în aceste momente este legată de răspândirea fake news-urilor. În acest context, dr. Ghebreyesus a acuzat că în multe țări „cazurile de infectare şi decesele nu sunt raportate din cauza testării scăzute”.