Evenimentul Zilei > Actualitate > Anunț surprinzător. „Am putea intra la guvernare”
Anunț surprinzător. „Am putea intra la guvernare”

Anunț surprinzător. „Am putea intra la guvernare”

Întâlnirea dintre Viorica Dăncilă și Victor Ponta l-a determinat pe liderul Pro România să spună că formațiunea sa ar putea intra la guvernare dacă ”cred că fac ce trebuie”.

Apoi, acesta și-a nuanțat declarația și a spus că pasul nu va fi făcut în această toamnă. Pe de o parte, pentru că are pretenții mari față de ceea ce trebuie făcut în Guvern, iar pe de altă parte colegii lui nu vor la guvernare.

La emisiunea „România 9” de la TVR, Ponta a vorbit despre întâlnirea pe care a avut-o luni cu președintele PSD Viorica Dăncilă.Lidera partidului condus cândva de Ponta i-a propus acestuia să susțină candidatul PSD. Nu i-a răspuns nici pozitiv, nici negativ, vrea să știe care este planul social-democraților ca lucrurile să meargă bine. Liderul Pro România s-a declarat dispus să continue dialogul pe această temă. La fel ca Gabriela Firea, și Ponta crede că un candidat susținut de PSD, ALDE și Pro România are șanse să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Separat, Ponta a avut o întâlnire și cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

„Nu ne-am întâlnit în trei. (…) M-a sunat doamna Dăncilă să ne vedem. Normal că m-am văzut cu doamna Dăncilă. De ce să nu mă văd? După ce m-am văzut cu doamna Dăncilă, vorbisem mai demult, de când eram în vacanţă, m-am văzut cu domnul Tăriceanu. După aceea m-am văzut cu colegii mei, cu Mihai Tudose, cu Sorin Cîmpeanu. Nu a fost vorba: hai să ne aşezăm să găsim o soluţie. Eu am spus-o şi public că avem două probleme. Una, nu merge aşa cu guvernarea. (…) Am spus: trebuie să restructuraţi o administraţie publică pe care o urăşte toată lumea. (…) Al doilea lucru, partea de candidatură. Dacă ne punem toţi candidaţi, ne batem cine e locul trei. După care între turul I şi turul II vom trăi un moment dificil. Să fim întrebaţi cu cine votăm”, a spus Ponta, citat de Agerpres.

Liderul Pro România spune că atât Viorica Dăncilă, cât și Călin Popescu Tăriceanu i-au propus, fiecare, să-l susțină pe candidatul formațiunii pe care o conduc.

„Doamna Dăncilă mi-a spus în particular ceea ce a spus şi în public, că ar vrea să susţinem toţi un singur candidat, dar, sigur, de la PSD. Domnul Tăriceanu spune: vreau să susţinem un singur candidat, pe domnia sa. Iar eu spun: explicaţi-mi de ce să fac acest lucru. Argumentul doamnei Dăncilă a fost ca să intre un candidat de stânga în turul doi”, a afirmat Ponta.
Liderul Pro România a mai spus că Dăncilă va fi candidatul PSD, iar Gabriela Firea nu se va aventura într-o candidatură ca independent. „Eu cred că Dăncilă va candida. Ce va face domnul Tăriceanu, nu ştiu. Astăzi mi-a spus că va candida. Era foarte ferm”, a arătat Victor Ponta.

Acesta a adăugat că i-a spus lui Tăriceanu că nu-l poate susținde atâta timp cât ALDE este la guvernare și că ar putea colabora bine dacă ar trece în Opoziție.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News