Evenimentul Zilei > Actualitate > Anunț pentru zeci de mii de români. Ce se va întâmpla cu voucherele de vacanţă
Anunț pentru zeci de mii de români. Ce se va întâmpla cu voucherele de vacanţă

Anunț pentru zeci de mii de români. Ce se va întâmpla cu voucherele de vacanţă

La deschiderea Târgului de Turism al României, care a avut loc joi, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a afirmat că nu se vor anula voucherele de vacanţă.

„Nu avem nicio intenţie să oprim voucherele de vacanţă, a fost un fake news că cineva ar vrea să oprească voucherele, am spus-o şi în comisiile parlamentare. Nu, voucherele de vacanţă vor continua, ele au fost un vector de marketing turistic foarte important pentru promovarea turismului intern. Ne dorim ca şi în timpul de extra-sezon, turiştii români să circule”, a precizat ministrul de resort.

Virgil Popescu a ţinut să mai precizeze că infrastructura din România este o problemă pentru turism.

„România are o infrastructură care descurajează turismul. Aceasta este părerea mea ca şi consumator de turism, principala problemă a României turistice este infrastructura. Dacă vrei să te duci să vezi nordul Moldovei, de aici din Bucureşti până la Suceava, până la Putna, cred că faci 5-6 ore, pe drumuri care sunt greu de circulat. Eu cred că asta e principala problemă, pentru că nu toţi pot să zboare cu avionul, să se ducă direct la destinaţie şi să facă city-break-uri. Şi ca să te duci de aici până la Putna, cu maşina, pe un drum foarte aglomerat, cu două benzi, e foarte greu. Probabil să ajungi pe litoral e cel mai uşor, dar din păcate litoralul românesc nu e decât de 3-4 luni pe an, 4 luni cu luna mai şi cu weekend-urile din mai.

Clisura Dunării la fel, e o zonă fabuloasă acolo la mine, dar drumul naţional, din păcate, pe Clisura Dunării lasă de dorit, din păcate (…) Nu s-a făcut o promovare turistică în românia, neexistând un magament al destinaţiilor turistice coordonat. Nu cred că aţi văzut o promovare ţintită în turism în ţara noastră. Toată lumea ştie de litoral, de ski, dar avem mult mai multe lucruri. Nu am văzut turism ecumenic, turism balnear. Lăsăţi-mă să fac o radiografie şi apoi să găsesc o strategie să vedem pe ce ne axam ca şi ţară sa promovăm”, a spus ministrul Economiei.

De asemenea, Virgil Popescu a precizat că intenţionează să reorganizeze ministerul Turismului şi va înfiinţa un departament special condus de un secretar de stat, potrivit digi24.ro

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: