Evenimentul ZileiSocialAnunț pentru angajații din România! Vor avea o noua zi liberă

Anunț pentru angajații din România! Vor avea o noua zi liberă

Anunț pentru angajații din România! Vor avea o noua zi liberă
Salariații vor beneficia de o nouă zi liberă plătită! Persoanele care se vor autorecenza la recensământul din 2022 vor avea parte de mai multă odihnă, potrivit ordonanţei de urgentă nr.19 din 4 februarie 2020.

Ordonanța privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021 prevede ca salariații care se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecţie a acestei metode.

Salariații vor avea o nouă zi liberă

Poți să ai parte de o zi de odihnă în plus în doar câteva minute. Totul se întâmplă online, cu ajutorul unui cod.

Recensământul urma să înceapă anul trecut, dar a fost amânat până în 2022. Salariații au nevoie doar de autorecenzării online. Ziua liberă va fi primită în termen de cel mult 12 luni de la momentul realizării cu succes a autorecenzării. Se poate da până în luna mai a anului 2023.

Jumătate dintre angajaţi se aşteaptă să revină complet la viaţa de birou
Jumătate dintre angajaţi se aşteaptă să revină complet la viaţa de birou

Codul de confirmare a autorecenzării se primește pentru fiecare formular individual transmis cu succes către baza de recensământ. Durează foarte puțin și tot ce trebuie să faci este să dai click pe site-ul recensământului. Începe în februarie și se termină în iulie 2022.

Cum se va desfășura?

– În perioada februarie-martie 2022 se realizează colectarea indirecă a variabilelor din programul de observare al recensământului identificate în surse administrative.

– În perioada martie-mai 2022 se realizează colectarea on-line a înregistrărilor individuale şi a celor referitoare la gospodării, locuinţe şi clădiri – autorecenzarea on-line.

– În perioada mai-iulie 2022 se realizează în teren colectarea prin interviu faţă-în-faţă asistată de calculator a înregistrărilor individuale, pentru acele persoane pentru care nu s-a realizat autorecenzarea on-line.

– În perioada mai-iulie 2022 se realizează în teren colectarea prin interviu asistată de calculator a clădirilor şi locuinţelor pentru care nu s-a realizat autorecenzarea on-line.

În perioada august-septembrie 2022 se realizează asigurarea completitudinii datelor individuale privind persoanele, gospodăriile, locuinţele şi clădirile. Aceasta se realizează prin imputare prin metode statistice, din surse statistice şi administrative, pentru acele unităţi statistice pentru care nu există un formular completat cu date, potrivit România Tv.


Accesează: