Evenimentul Zilei > Actualitate > Anunț OFICIAL făcut de o rețea cunoscută de socializare. Schimbare valabilă pentru toți utilizatorii
Anunț OFICIAL făcut de o rețea cunoscută de socializare. Schimbare valabilă pentru toți utilizatorii

Anunț OFICIAL făcut de o rețea cunoscută de socializare. Schimbare valabilă pentru toți utilizatorii

Utilizatorii francezi, spanioli şi germani ai aplicaţiei de întâlniri online Tinder vor putea de acum înainte să aleagă dintre cele 40 de posibilităţi de definire a genului - ce includ preferinţe precum "Fără gen", "Queer" sau "Non-binar". Această opţiune este deja disponibilă în America de Nord şi în Marea Britanie, informează AFP.

Până în prezent, membrii francezi ai aplicaţiei Tinder nu puteau să se definească decât ca "bărbat cisgen" şi "femeie cisgen". Cisgen este un termen care înseamna opusul cuvântului transgen.

Pentru persoanele cisgen, identitatea şi rolul de gen sunt echivalente cu sexul biologic atribuit la naştere. "Pentru persoanele care nu se recunosc în această binaritate, ca de exemplu anumite persoane transgen, fără gen sau non-binare, această limită de alegere punea probleme evidente", au anunţat administratorii aplicaţiei americane într-un comunicat de presă publicat vineri. 

Utilizatorii pot să aleagă afişarea sau neafişarea genului în profilul lor. Dacă fac această alegere, ei pot să îşi selecteze identitatea sexuală dintr-o listă predefinită sau să introducă termenul pe care îl preferă. 

Lista de genuri propuse în Franţa, Germania şi Spania a fost elaborată în colaborare cu asociaţiile Inter-LGBT (Franţa) şi Transgender Europe. Aplicaţia Tinder a colaborat deja cu asociaţia americană GLAAD pentru a lansa această opţiune în Statele Unite, Canada şi Marea Britanie, în noiembrie 2016. 

"Faptul că o platformă precum Tinder afirmă în mod clar că nu există doar două genuri reprezintă un mesaj puternic", a comentat în acelaşi comunicat de presă Clemence Zamora-Cruz, purtătoare de cuvânt a asociaţiei Inter-LGBT. 

"Până în prezent, am constatat peste 13 milioane de 'potriviri' pentru persoanele care nu se identifică nici ca bărbat, nici ca femeie (în Statele Unite, Marea Britanie şi Canada). Sperăm ca această actualizare va garanta membrilor noştri trans sau de alte genuri o experienţă online mai bună", a declarat la rândul lui Sean Rad, preşedintele fondator al Tinder. 

Franţa este a doua piaţă pentru aplicaţia Tinder din Europa, după Marea Britanie. Aplicaţia are 45 de milioane de 'swipes' (interacţiuni pe Tinder) pe zi în această ţară europeană