Evenimentul Zilei > Social > Anunţ important pentru cei care ajung pe litoralul românesc. Ministerului Afacerilor Interne îşi ia măsuri speciale
Anunţ important pentru cei care ajung pe litoralul românesc. Ministerului Afacerilor Interne îşi ia măsuri speciale

Anunţ important pentru cei care ajung pe litoralul românesc. Ministerului Afacerilor Interne îşi ia măsuri speciale

Mai multe puncte de prim-ajutor, asigurate de pompieri şi paramedici SMURD, vor fi amplasate, în premieră, pe plajele din staţiunile Mamaia, Eforie Nord, Costineşti şi Neptun

În cadrul unui proiect pilot, potrivit Ministerului Afacerilor Interne, începând de astăzi, 11 iunie, pe tot parcursul verii, în staţiunile Mamaia, Eforie Nord, Costineşti şi Neptun, echipe de pompieri şi paramedici SMURD vor fi prezente în permanenţă pe plajă, pentru a asigura funcţionarea mai multor puncte de prim-ajutor..

Pe mare vor exista cinci ambarcaţiuni ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, iar pe lacul Sutghiol o ambarcaţiune, toate „cu personal calificat să intervină în situaţii de urgenţă“.

Ministerul Afacerilor Interne anunţă că s-a luat decizia ca Mamaia, Eforie Nord, Costineşti şi Neptun să fie incluse în acest proiect pilot după ce statisticile au arătat că în aceste zonee, în ultimii cinci ani, s-au înregistrat cele mai multe situaţii de urgenţă soldate cu victime.