Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a tras un semnal de alarmă referitor la faptul că sunt foarte mulți elevi care nu iau nota 5 la examenul de Bacalaureat.

Ministrul a anunțat, într-un interviu, că eevii ar putea susține o evaluare intermediară în timpul ciclului liceal, pentru a-i determina pe elevi să se pregătească mai bine.

„Mă uit la rezultatele pe care le au elevii noștri, și la examenul de finalizare a ciclului gimnazial de la clasa a VIII-a să avem peste 36% de elevi care nu iau nota 5, nu avem cum să nu tragem un semnal foarte serios de avertizare, ceva trebuie să facem acolo. Dacă vă uitați la rezultatele de la examenul de bacalaureat în ultimii ani, o să constatăm același lucru: rezultate din ce în ce mai slabe. 

Trebuie să găsim nişte soluţii. Una dintre ele ar putea să fie aceasta – să mai introducem o evaluare intermediară în timpul ciclului liceal, în aşa fel încât să-i determinăm pe elevi să se pregătească mai bine. Să nu lăsăm pregătirea din liceu pentru Bacalaureat numai la sfârşitul examenului de Bacalaureat. Dar acestea sunt doar idei, propuneri. Dacă vor fi acceptate de sistem, dacă ele vor fi acceptate de Parlament, sigur am putea să vorbim despre măsuri pe care trebuie apoi Ministerul să le implementeze. Până atunci, sunt pur şi simplu idei lansate pentru dezbaterea publică în legătură cu conţinutul viitoarei legi a învăţământului”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.