Restricțiile din Marea Britanie vor fi respectate până când întreaga populație adultă va fi vaccinată. Anunțul a fost făcut de directorul executiv al Public Health England, Susan Hopkins și are ca scop limitarea răspândirii virusului.

Tot Susan Hopkins a precizat că Marea Britanie ar trebui să cunoască mai multe despre transmiterea virusului până să ridice total restricțiile.

Ce a declarat președintele Public Health England despre restricțiile din Marea Britanie

„Cred că vom avea anumite măsuri în vigoare până când toată populaţia va fi vaccinată, cel puţin toată populaţia adultă”, a precizat Susan Hopkins pentru Sky News.

„Dar, chiar şi atunci, cred că va trebui să cunoaştem mai multe lucruri despre transmiterea virusului înainte de a putea să relaxăm toate restricţiile şi să ne întoarcem la viaţa de dinainte de pandemie”, a adăugat ea.

Câte persoane din Marea Britanie s-au vaccinat

Până vineri, Marea Britanie a vaccinat aproximativ 13,5 milioane de persoane şi a instituit noi controale stricte la frontieră, care fac să devină ilegale deplasările turistice, pentru a împiedica pătrunderea în ţară a noilor tulpini ale virusului SARS-CoV-2.

Mai mulţi miniştri din guvern au fost criticaţi, inclusiv de către membri ai Partidului Conservator, din care face parte şi prim-ministrul Boris Johnson, pentru faptul că au transmis populaţiei mesaje contradictorii în legătură cu relaxarea restricţiilor antiepidemice.